Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4944526 www.bgdnes.bg

Дългокраки ококорват Блатечки. Тръпка от 19-годишни ученички тресе актьора Асен Блатечки

Готова е комедията на Асен,
заснета без актьори

Лили АНГЕЛОВА

Красиви 19-годишни момичета с дълги крака и коси впечатлиха голямата звезда на бг киното у нас Асен Блатечки и той ги взе във филма си, научи "България Днес".
Пълнометражната комедия, която актьорът снима цяло лято, ще може да видим по екраните догодина, споделят от екипа на актьора.
В лентата участват млади неизвестни за публиката лица, както и кандидат-студенти, които в момента участват в изпитите в НАТФИЗ "Кр. Сарафов. "Не искам професионалисти. Важно ми е да са хора без опит пред камера", категоричен бил актьорът.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"


Кастингът, заснемането и режисирането на филмчето е дело на самия Блатечки, който преди това проведе и кастинг в Созопол по времето на шестото издание на МОНТФИЗ Арт Фест. Пред бъдещите актьори Асен е споделил плановете си, че след някоя и друга година ще стане преподавател, ако нещо в режисьорството не му потръгне.
"Малко е трудна работата с режисьорството поради липсата на пари за реализация на проекти. Но този уъркшоп, в който участвах, ме убеди, че ставам поне за преподавател", смеел се на себе си пред момчетата и момичетата Асен. "Винаги съм се чудил на колегите, които с желание водят такива курсове - Мишо Билалов, Филип Аврамов, Койна Русева. Сега обаче ги разбирам, невероятна е тръпката да контактуваш с кандидат-актьори и да им даваш ценни съвети", споделил след края на работата Блатечки.


В момента актьорът продължава да участва в постановките на Независимия театър в София. На 27 септември Блатечки ще посрещне театралния сезон в католическо расо в одеждите на впиянчения отец Уелш. Свещеникът е сред героите в пиесата "Самотният Запад" на ирландския драматург Мартин Макдона, която Блатечки постави под името "За Господ Ц забранено!".

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама