Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4951488 www.bgdnes.bg

Актьорът Влади Въргала: Ламбо се учи да готви

Откривам с моноспектакъл нов театър - в бившето кино "Левски"

Няма да се развеждам

У нас върви бизнесът само на депутатите

Като писател ми е по-комфортно

Кой е той?
Владислав Карамфилов е роден е през 1967 г. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ в първия клас на Стефан Данаилов. Става известен с предаването "Ку-ку", има голям успех и в "Пирон", "Сладко отмъщение" и "Царете на комедията". През 2011 г. филмът му "Операция: "Шменти капели" напълни киносалоните и спечели много награди. За да го направи, актьорът си заложи апартамента. Миналата година Въргала стана победител в риалити шоуто "ВИП брадър", а в момента участва заедно със спектакъла на Нешка Робева - "Разбъркай го - да се оправи".


Лили АНГЕЛОВА

- Влади, ти бе в първия клас на Стефан Данаилов, всички след това станахте успешни актьори и най-вече хора. Виждате ли се с него?
- Вчера се чух с Башар Рахал, който е бил няколко дни при Мастера на морето. Каза, че в момента се учел да готви. През ден се занимавал с готварство, а един гювеч го готвил два дни (смее се). Радва ме, че Мастера е в кондиция. Радва ме и че още продължава да играе и пак ще го направи през следващия театрален сезон.
- Изписаха се много неща за здравословното му състояние. Преди време самият ти беше в подобна ситуация след грешно поставена диагноза. Обаждаш ли му се понякога да поговорите?
- Ооо, ами Мастера има един милион приятели, които със сигурност му се обаждат всеки ден. Не искам да му досаждам. Но той знае, че може да разчита и на мен. Както на всички от първия му випуск във ВИТИЗ. Той е нашият учител, нашият Мастер. Доказа, че е много силен и ще преодолее всичко, което му се изпречи. Вярвам в това.
- В събота отново се събраха близките и приятелите на голямата актриса Невена Коканова. Ти присъства на събитието заедно с жената на Георги Черкелов - Зина.
- Да, бях за първи път на това събиране. И друг път са ме канили, но сега почувствах, че искам да го направя. Невена беше икона, най-голямата от жените актриси у нас. Поколението ни я боготвореше.

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"


- От шест години това символично четене, както го наричат близките й, се провежда в село Иглика.
- Тя откри красотата на това габровско село преди 30 години, купи си къщата и там заживя. Смяташе го за свещено. Близките й и тази година си спомниха за нея с разкази и случки. Иначе аз веднага след това се отправям на традиционните походи с руския писател Норбеков, които той води у нас през последните години.
- Като спечели "ВИП брадър", беше обещал, че ще дадеш една част от парите на фондация "Норбеков".
- Направих го, въпреки че той има достатъчно средства. Клубът на милиардерите, които са постигнали всичко благодарение на методиката му, също внасят суми във фондацията. Норбеков всъщност не е лечител, той развива най-вече интуицията у всеки човек с методите си. Миналата година бяхме на поход в Странджа, сега пак ще отидем там с приятели от няколко страни и Норбеков. Моят рожден ден тогава се падна точно по това време - на 11 август. Около огъня всеки ми написа послание в тетрадка, която трябваше да отворя след година. И преди няколко дни, когато ги отворих, видях, че някои са се сбъднали. Много съм щастлив, че познавам Норбеков. С него ме запозна пак приятел.
- Режисьор си в спектакъла на Нешка, пишеш сценарии за филм, кога ще те видим като актьор?
- Да кажем, че като автор ми е най-комфортно. Като продуцент и режисьор се опитвам да възприема философията на автора, на зрителя, за да си направя ролята. Сега пиша един филм, две пиеси и една книга. Филмът се надявам да е готов до края на другата година.
- А пиесите?
- Казвам нещо, което не съм казал. До дни трябва да заработи бившето кино "Левски" срещу парка "Заимов" в София. Беше развалина, но един приятел със съпругата си го изгради от нулата. Сега там ще има най-хубавите зали за театър, камерни концерти, изложби, четения. Там смятам да участвам първо с моноспектакъл, а после ще режисирам една пиеса с Август Попов, Кирил Ефремов и жена актриса, която още не съм избрал. Към края на септември ще сме готови. Така че готов съм отново за нови неща.
- Гледаш ли новия "Биг брадър"? Оправи ли кредитите си с печалбата от миналия сезон?
- Нямам много време, за да го гледам. Все пак не бих казал, че няма никога повече да участвам в този проект. Просто се надявам да не ми се налага да участвам. (Смее се.) Но знаеш ли, трогна ме това, което направиха хората, когато излязох победител от играта. Българите сме много чувствителни. Изключително съм благодарен на жената, която ми предложи да живея в жилището й, тъй като моето щяха да го ипотекират. Тя е абсолютен ангел, казва се Дидка Владимирова, със семейството ми я наричаме Ангелинка. И друго искам тук да кажа, че за сведение на тези, грачещите и хвърлящите кал - със Силвия и семейството ми сме в перфектна хармония и изобщо няма да се развеждаме. Е, няма как да не съжалявам, че поставих в риск семейството си, но то в един момент грешките ми се превърнаха в плюсове. Кината прибраха над милион и половина от филма ми "Шменти капели", а за мен останаха около 300 000, с които трябваше да платя и рекламата. Направих и сериал в ТВ7, но месец преди да си получа парите от това, се оказа, че няма кой да плати, защото банката затвори. Всъщност телевизията в България е шуробаджанашка история, малко е като смяната на бельо в концлагерите. (Смее се.) Чудо е че оживях изобщо от напрежението, на което бях подложен.
- Тоест не съжаляваш, че направи "Шменти капели"?
- Не, разбира се. Чрез този филм победих себе си. Освен това си отворих очите за Бог. За съжаление не можах да се "продам" добре, но не съжалявам за нищо. Може би единствено за това, че хората, които се занимават с култура, са в ъгъла с просешка шапка в ръка. Много често се правят хубави неща, които после се разпръскват и край, нищо като приход. Когато тръгнеш да просиш по улиците, тогава може би ще ти дадат, не се гледа с уважение на работата ни. Тъжното е, че можем да получим финансова подкрепа отнякъде повече със своята безпомощност, отколкото със смисъла и посланията, които правим. Жалко е да го кажа, но в България единственият бизнес, който върви, е на съдия-изпълнителите и на депутатите.
- Поне имаш истински приятели, за които обичаш да говориш.
- Точно така, на това съм богат. Както обичам да казвам - приятелите имат лимит, приятелството - не.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама