Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4966478 www.bgdnes.bg

Сушат Веско с вентилатор

С вентилатори подсушаваха естрадната звезда Веселин Маринов по време на музикалния фестивал за деца "Полски щурчета" в родния му град Полски Тръмбеш.
На разположената насред площада сцена се качиха 64 таланти от цяла България, като уменията им бяха оценявани от жури, в което влизаха имена като Развигор Попов и Мими Иванова.
Жегата в Полски Тръмбеш е пословична и от сноване напред-назад изпълнителят на шлагери сериозно се изпоти, което е много характерно за него и не случайно е наричан от кодошлиите Краля на пот музиката.
От близкия хотел веднага бяха донесени два мощни вентилатора, а самият Маринов ръководеше къде да бъдат поставени. В крайна сметка те бяха разположени под платнище близо до сцената, а струята насочена към него и малките изпълнители, за да понесат по-леко горещината. Докато даваше нареждания, самият Веско успя да изсъхне и се оттегли на сянка в близките кафенета. Междувременно в общината се сетиха да пуснат фонтана, който да поразхлади малко пространството около естрадата.


По време на конкурса стана ясно, че освен да лови таланти, навремето певецът е ловял и нарушители по границата ни. Популярният изпълнител е изпълнявал дълга си към родината на южната ни граница и е взимал много насериозно задълженията си между 1979 и 1981 г. За това разказа неговият най-добър приятел от родния Полски Тръмбеш Владо, който е близък с Маринов от детинство.
"Приятели сме от училище, макар Веско да е по-малък от мен с една година. Служихме заедно, първо в школата за младши сержанти в Стара Загора, а след това и в поделението в Хасково. Бяхме разузнавачи, като задачата ни беше границата с Турция, откъдето се очакваше да дойде най-голямата опасност за България. Никакъв шанс нямаше тогава да се случи бежанската вълна, която днес залива Европа. Стреляше се на месо и никой не можеше да минава през браздата. Нямам думи какво е сега", разказа приятелят на Веско Маринов.

Реклама


Изпълнителят и в момента може да навлече военната униформа, тъй като се намира в страхотна физическа форма, категорични са хората в Полски Тръмбеш.
Режимът на Веско е железен - ставане всяка сутрин в 5 и крос от 10 км. Когато е в родния си град, той бяга до близкото село Иванча и обратно, а в София харесва алеите в Националната спортна академия. Преди е тичал на стадиона на местния "Янтра", където е пазил на вратата като юноша, но напоследък харесва повече маршрута до Иванча.
"Няма значение дали е имал участие до 2 през нощта - сутрин става и бяга", споделят близки до звездата.
Когато е в Полски Тръмбеш, Маринов живее в къщата на родителите си, която не се отличава с нищо от съседските. Въпреки възможностите, които има, по тяхно настояване той не е предприел ремонт, тъй като те не искали да се загуби атмосферата на скромен дом, с която са свикнали.


В Полски Тръмбеш няма кражби, но не защото "Родната полиция ни пази", както пее Веселин Маринов в химна на МВР, а защото всички се познават. Дори и Веско, който не живее постоянно там, знаел по лице и име 90 процента от хората. Той веднага подушвал всеки, който не е местен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама