Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5129988 www.bgdnes.bg

Париж блесна с мъжка мода. Пирони, фиби и изкуствени зъби са част от колекцията "Пролет-лято 2016"

Дизайнери лансират извратени идеи за гардероба на силния пол

Новата мъжка мода за сезон пролет-лято 2016 г. е комбинация от зъби, косми, пирони, кости и фиби.


Това показа годишното шоу за дизайнерско изкуство в Париж. "Седмицата на модата" във френската столица идва само 8 дни след кървавия атентат от 13 ноември, отнел живота на 130 души. На фона на ужасяващата трагедия в сърцето на Европа извратените умове на висшата мода рекламират дрехи за мъжкия гардероб, но със странни детайли.

Реклама


Тежки гримове, поли и женски прически са само част от елементите в колекцията. Панталони от 3 и повече части, тениски с формата на боди, разголени рамене и куп други оригинални идеи допълват пъстрия стайлинг. Много от моделите наподобяват образа на Бен Стилър от филма "Зулендър", където комикът е повече от смешен в откачените си дрехи.


Макар и подготвяни почти година, творбите изглеждат провокативни на фона на безпрецедентната ситуация в Европа. Оптимистично настроените критици отбелязват, че шоуто е триумф във вярата за по-добър живот и ясно послание на западната цивилизация към терористите, че атаките им няма да ги откажат от лъскавия начин на живот.

Песимистите са категорични, че шоуто още повече озверява джихадистите и им дава допълнителен стимул да сринат устоите на модерните общества.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама