Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5133030 www.bgdnes.bg

70 бона за Веско Маринов

Около 70 000 лева от коледния си концерт тази година ще изкара любимият певец на България Веселин Маринов, показа проучване на "България Днес".

Тържествено събитие, което ще бъде организирано за поредна година, е планирано за 19 ч. на 9 декември в зала 1 на НДК. Продажбата на билети започна още преди седмици и традиционно талоните се продават в много добро темпо, тъй като мероприятията с участието на изпълнителя винаги се радват на огромен интерес от малки и големи.

Реклама


Цените за билетите варират от 20 до 50 лева, очакванията са в залата да присъстват около 3000 души, тъй като огромното помещение по различни причини (съображения за сигурност или просто слаб интерес) никога не се запълва в целия си капацитет. Така вероятно само от продажба на билети Веселин Маринов ще генерира около 70 000 лева.


Тази сума няма да е чистата печалба, която Веско ще прибере, тъй като покрай организацията на концерта има огромни разходи. Само наемът на най-голямата зала на територията на Националния дворец на културата (11 000 кв.м) възлиза на 10 000 лева (12 000 с ДДС). Отделно изпълнителят трябва да плати за наемането на озвучителна техника, осветление и декорите, в които ще бъде заложено светлинно шоу. Рекламата на концерта и разпространението на билетите също ще влязат в графа "разходи". Макар и с влагането на сериозни средства, очакванията са Веско да генерира добра печалба, докато радва най-верните си почитатели.


"Отново ще има едно много голямо, пищно шоу с много коледни песни, някои нови, с изненади за моите почитатели", издаде Веселин Маринов, но запази дискретно повечето подробности за спектакъла в тайна.


21 коледни песни ще изпълни тази година Веско. По традиция освен певеца на сцената ще излязат и много танцьори, а всички песни ще бъдат придружени от коледни картини, които ще се прожектират на огромен LED екран. Освен старите хитове от двата коледни албума, които е издал, Веселин Маринов е подготвил и ново коледно парче, което ще представи за първи път на концерта. Съвсем наскоро пък излезе най-новият клип на певеца към песента "Лятна жълта рокля".


Интересното е, че през последните три години Веселин Маринов не провеждаше коледни концерти, но пък това ще бъде 21-вата му поредна изява в зала 1 на НДК.
"Понякога усещам, че ми е много трудно. Иска ми се да съм живял по времето, когато певците ни са пътували в Съветския съюз и са изнасяли концерти на пълни стадиони, а хората толкова са им се радвали... Питал съм се дали да не помисля повече за себе си, за семейството си, за здравето си. Замислям се и си казвам: "Никой и нищо не може да ме накара да спра сега!", коментира Маринов. И допълва: "И ги чакат тези концерти, спестяват пари за билети, отиват после да се почерпят със семействата си и този ден за тях е празник, на който държат. Чувствам се потребен, чувствам се щастлив. Всяка песен идва в живота ми като нещо голямо".


Дни преди голямото събитие Веселин Маринов анонсира и за друго голямо негово житейско събитие. През 2016 година той чества 35 години на професионалната музикална сцена и е замислил да отбележи годишнината с голям концерт в зала "Арена Армеец" в София, като очакванията са да напълни с публика дори и това голямо съоръжение.

Реклама
Реклама
Реклама