Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5255137 www.bgdnes.bg

Пловдивската опера търси кученце за Дороти от “Магьосникът от Оз”

25 януари е последният срок за заявка, с която можете да направите вашия любимец звезда. Пловдивската опера обяви кастинг, за да намери изпълнител на Тото - кученцето на Дороти, героинята от мюзикъла “Магьосникът от Оз”. Няма изисквания за породата.

Оригиналният Тото от екранизацията от 1939 г. с участието на Джуди Гарланд всъщност е дамата Тери - шотландецът кернтериер. Актрисата Радина Кърджилова има любимец от подобна порода.

Но от Пловдив не поставят изисквания за произход - условието е кучето да е спокойно, послушно, дружелюбно и най-вече симпатично. Макар че не си представяме как дори торнадо ще отнесе Дороти в страната на Оз, ако до нея е някой санбернар. Кучето, спечелило кастинга, ще има най-малко 5 сценични изяви до края на сезона. Премиерата на мюзикъла, песента от който “Отвъд дъгата” е класирана за най-великата за всички времена, ще има премиера на 5 февруари. Диригент е Игор Богданов, режисьор - Цветана Почеканска, хореограф - Боряна Сечанова, а преводач на текста е Харалампи Аничкин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама