Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5195996 www.bgdnes.bg

Живият светец с дъщеря си на Коледа

Дядо Добри ще посрещне Рождество Христово заедно с дъщеря си Богдана!
Живият светец ще посрещне в скромната си къщурка в двора на църквата в с. Байлово най-близката си жива родственица, а тя ще донесе домашно приготвени постни гозби за трапезата на Бъдни вечер от близкото село Елешница, където живее. Това споделиха пред "България Днес" близки на 101-годишния пазител на България от горномалинското село.
"Нека се обичаме един друг, защото любовта идва от Бога, а Бог е любов. Семейството трябва да се уважава, родителите, защото това иска нашият отец Бог", споделя дядо Добри малко преди най-светлия християнски празник редом с Великден.
"Пазете си душите, дяволът вече живее в хората, приказва чрез тях мазно, за да може да привлече душите. Пазете се! Няма ли вяра - сте загубени!", напътства хората най-големият дарител на храм-паметника "Св. Александър Невски". За ремонта и благосъстоянието на светинята живият светец от Байлово изпроси от милостиня и предаде близо 37 000 лева.


На прага на коледните празници и на фона на политическите междуособици в кабинета дядо Добри казва блага дума за министър-председателя.
"Бойко следва Божия закон. Нали го знаеш - Бойко Борисов, той е от дете набожен. Майка му е дала вяра, Божи човек е", казва дарителят на църкви, храмове и манастири в цяла България пред сценариста Неди Джон Крос във филма "Тихият ангел".
Лентата трябваше да бъде завършена до края на годината и е с претенции за филмовия фестивал в Кан и „Оскар“. Тя все още не е монтирана, но сурови кадри от нея изтекоха в интернет.
"Борисов ще помогне чрез Бога. Като се прекръсти в църквата, все едно чрез Бог се кръсти", споделя обичаният и тачен навред белокос старец и добавя, че "България е на Бог кръстена".
По думите му Борисов от дете е с Божа сила, която е непобедима. "Харесам го, защото е Божи човек, добър човек", споделя още дядо Добри.

Реклама
Реклама
Реклама