Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5340592 www.bgdnes.bg

Арест за крадлива маймуна. Капуцинът е заловен и вързан, за да не хапе

Маймуна крадец е арестувана от индийски рейнджъри в столицата Ню Делхи.
Един от най-интелигентните примати от вида капуцини е обвинен в отмъкване на храна от хората и "нарушаване на обществения ред". Повече от половин час животното пищи и издава други стряскащи звуци в централните квартали на индийския мегаполис, което не остава ненаказано.

Косматият "злодей" е натопен пред органите на реда, които реагират незабавно. Обучени униформени пристигат на "местопрестъплението" и с няколко банана подмамват маймуната. Без да подозира какво му готвят, приматът се приближава до тях. Хващат му крайниците и го връзват с въжета. Това се налага, защото освен ловки пръсти този вид човекоподобни имат и остри зъби, с които опасно и грозно хапят.

Реклама


Рейнджърите пльосват маймуната на земята и отиват до патрулката да вземат клетка. Едва когато я слагат вътре, освобождават ръцете и краката й. Заловеното животно стои кротко в кафеза, без да се поддава на провокации на околните. Маймуната осъзнава, че е сгафила, и чака да види какво е приготвила съдбата й.
"Ще го пуснем в покрайнините на града, където гъмжи от негови събратя.

Надяваме се, че повече няма да прави пакости на хората", коментират рейнджърите. В Индия човекоподобните са на особена почит и всякакво насилие срещу тях е недопустимо и наказуемо от закона. В индийската митология богът маймуна Хануман е сред най-тачените и има милиони поклонници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама