Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5422477 www.bgdnes.bg

Световно по разврат

Най-дивият купон в света се вихри на плажа Канкун

Напиване, дрогиране и секс на открито са част от вакханалията в мексиканския топкурорт

Първенство по неприлично поведение на студенти се вихри по топлите плажове на мексиканския курорт Канкун.
Вакханалията на бъдещите висшисти започва на 22 февруари и продължава до 19 април. Пълният разгул на неофициалното световно състезание по надпиване, секс на открито и показване на голотии е разрешен само в последната седмица. Мегасъбитието за студентите отвъд океана носи скромното название "Пролетна почивка".

Реклама


"Пиенето не спира, а щом всички се наквасят, започват да се събличат. Това е целта на купона - пиене и разголване. Много е весело", разказва млада дама от Ню Орлийнс.
Денонощният купон е хит от тази година и сред младежите от Европа. Жадните за приключения тийнейджъри от Германия, Англия и Холандия щурмуват на тумби мексиканската топдестинация, която събира и до 100 хил. момчета и момичета от цял свят.


Лайтмотивът на "Пролетна почивка" е "Заменете консервативния дом на дълбоката провинция с разпускащата обстановка на купона". Традицията да се посреща пролетта с пиянство и разврат е толкова древна, колкото старите елини, чийто патент са Дионисиевите празници с вино и гонене на самодиви из поляните, обясняват посветени. Вакханалията в Канкун е просто един съвременен вариант, допълват те.


"Заведенията организират тематични състезания като пиене от бонго, танци и еротични заигравки", казват посветени. "Дрогата е на всяка крачка, а грам кока се продава за 40 паунда. Доставя се с таксита или чрез разносвачи на пица", допълват те. Най-доволен от денонощното къркане и дрогиране е местният туризъм. Хотелите се примиряват с щетите, стига да са в поносими размери. Обичайна практика е изхвърлянето на мебели през прозорците.
Изборът на Мексико за подобно пиршество не е случаен. В Страната на ацтеките всичко е много евтино, а алкохолът се налива на всеки, навършил 18 г. В Тексас например трябва да доказваш, че си на 21 г.


"Тук няма забрани", пише Ройтерс. Същото потвърждава и екип на МТV, който пристига, за да запечата всяка минута от събитията за рубриката си "Истинският свят". "В Канкун се пие до припадък, хвърлят се дрехите и се прави секс на пясъка", изтъкват от най-известната музикална телевизия.


Не липсват, разбира се, и инциденти, като за такива не се смятат денонощните арести за "хулиганство". До 20 души се събуждат всяка сутрин в килия вместо в хотелско легло, но това е част от забавата. Най-обичайните провинения са пикаене на открито, заяждане с полицаи и сбивания. През последните години местният затвор преизпълнява плана си през осемте седмици на "Пролетна почивка". След като се превърна в модно място, Канкун дори построи специален арест в хотелската зона. Миналата година 360 студенти са преспали в новия затвор, където глобата за един ден престой е 150 долара.
"Единствената молба на децата, които са преспали в затвора, е да не се обаждаме на майките им", казват местни ченгета.

Реклама
Реклама
Реклама