Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5423391 www.bgdnes.bg

Един плейбой на 90

На 9 април 1926 г. в Чикаго, щата Илинойс в семейството на фермери от Небраска, се ражда най-големият Плейбой на света. Страстта му към жените обаче далеч не го причислява към графата на глупавите, тъй като изкарва 152 точки на тест за интелигентност, което граничи с гениалността. Твърди, че е загубил девствеността си на 22 години.

Хю Хефнър, бащата на „Плейбой“ се е женил двукратно. Има четири деца – едно момиче и три момчета. Работил е за кратко в списание “Ескуайър”, но го напуска през 1952 г., тъй като му отказват исканото 5-доларово увеличение на заплатата. На следващата година създава “Плейбой” с пари, събрани от 45 души, сред които е и неговата майка. Първоначалната му идея е списанието да се казва “Ергенско парти”.

Реклама

Той е играл себе си в няколко сериала, сред които “Смейство Симпсън”, “Семеен мъж” и “Сексът и градът”. Запазената му марка е да се появява на публични места по домашна роба и с пура в уста. Наркотиците обаче са забранени в прословутото му имение за над 52 млн. долара.

Три пъти в седмицата там се провежда киновечер, на която се излъчват предимно стари филми от 50-те години. „Зайчетата“ му, които могат да живеят в имението с 22 стаи, имат стриктен вечерен час да се приберат – 21 часа. Гостите и познатите им обаче не са добре дошли в палата на Хефнър. „Определено не са разрешени посещенията от мъже. Ако нарушиш забраната, те изгонват. Веднъж като те изгонят, няма връщане“, разказва една от тях пред Мирър преди две години. В трапезарията му има три маси – на главната седи той и всички заслужили. На втората е семейството. Третата – до кухнята, са всички, които са „никой“ и са го подразнили с нещо. Всеки ден Хеф прави план кой къде да седне и никой не иска да попадне на последната маса.

Бурните купони, запазена марка на 90-годишният сваляч, все още са факт. Към момента състоянието му възлиза на над 45 млн. долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама