Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5429386 www.bgdnes.bg

Ченгета бъркат в гащите на жени

На мач в Уганда се ходи след щателна ръчна проверка

Опипването на дами по интимни места от ченгета е задължителна част от гледането на футболен мач в Уганда.


Влизането на трибуните става след ръчна проверка от униформените за наличие на метални предмети, експлозиви и опасни вещества. Африканската страна е сред най-бедните на Черния континент и полицаите не разполагат с металдетектори. Всички се джобят щателно, като от унизителната процедура не са пощадени и представителките на нежния пол. За разлика от други държави по света в Уганда почти няма жени в състава на органите на реда, което налага мъже да бъркат в гащите на дамите.

Реклама


Най-странно от всичко е това, че угандийките не изпитват особено притеснение от нестандартната проверка и приемат с усмивка барането на ченгетата. Повечето от тях през цялото време се кикотят, докато строгите униформени чинно вършат работата си.
"Не се чувствам некомфортно.

По-скоро ме е гъдел от пипането", казва една от дамите пред стадиона, цитирана от местната преса. Без каквито и да било скрупули полицаите опипват дамите на всички интимни места, преди да ги допуснат до трибуните.

Мярката е въведена отскоро, предвид изострянето на терористичната обстановка в цял свят, коментират издания в столицата Кампала. Само допреди седмици нежният пол влиза на стадиона без излишни формалности, но страхът от атака на ислямски камикадзета тресе с пълна сила и управляващите в Уганда, която на север граничи с населения предимно с мюсюлманско население Судан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама