Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5960177 www.bgdnes.bg

Ето я най-татуираната българка. Има над 100 рисунки по тялото

Сама си изрисувала дупето, интимните части и зърната, признава Поли Бобева

Коя е тя
Поли Бобева е на 29 години от Разград. Тя е българката с най-много татуировки по тялото си и една от най-желаните мацки. Работи в агенция за недвижими имоти, но в свободното си време се отдава на хобито си да татуира. Пред "България Днес" Поли маха всички задръжки и говори без притеснение за татуировките си и манията си по тях.

- Поли, кой те запали по татуировките?
- Баща ми е бил художник, мир на праха му. Аз съм прихванала това да рисувам още от малка. Започнах с картини, плакати и стигнах до стенописи. Тогава още нямаше такава мания по татуировките, нямаше и необходимите материали за правенето на татуси. Едва след 25-ата ми годишнина се запалих да правя татуировки. А изкуството рисуване никой не го отразява у нас. Правила съм си сама изложби и съм продавала картини за по 5 лева. Докато при татуировките е хем скандално, хем модерно. Почнах да се уча върху себе си. Всичко, което е по краката ми отпред и отзад, самичка съм си правила. Самоука съм и затова съм така нашарена - впоследствие започнах да се правя по ръце, по корем, по гърди. До момента няма легално училище за татуисти в България.
- Колко татуировки имаш на тялото си?
- Първата си татуировка направих в студио и тогава бях на 16. Трудно е да се преброят колко са точно, страшно много са. По-лесно ми е да кажа къде нямам, отколкото къде имам по тялото си. Засега "чист" ми е единствено гърбът, защото там сама не мога да се докопам. Иначе на бедрата, на пръстите, на дупето, на интимните части, на зърната - всичко ми е татуирано. Със сигурност общо са над 100, но това е относително, тъй като някои надписи са част от по-голяма композиция. Имам и 20 пиърсинга, за жалост няма повече места, на които мога да си сложа. Имам на зърната, между гърдите, на пъпа, на езика, над зъбите, на интимните части, на носа, на бузите... Свикнала съм с тях и не ми е дискомфортно.
- Не те ли боли, когато си правиш татуси или пиърсинги?
- Разбира се, че е болезнено. За тези, които се стряскат, има упойки. Но те хващат само на лигавица. Най-болезнено е да се постави пиърсинг на зърната.
- А безопасно ли е цялото това мастило по тялото?
- Има татуисти, които рисуват с много евтино мастило, вкарано от китайския пазар. Пигментът е грозен, а освен това е опасно. Някои тарикати купуват дори мастило от книжарницата, което може да бъде много вредно, защото е токсично. Аз не работя като татуист, просто имам нужда да рисувам и този занаят ми е само една тръпка.
- Какво символизират твоите татуировки?
- Абсолютно всичките татуировки по тялото ми са нещо, свързано с моя живот. Която и да погледна, веднага я свързвам с определен човек. Нарисувала съм си символи. Имам само един ръкав, който не е мой. Направих го от естестическа гледна точка да е красив, за да не ме мислят, че съм някоя излязла от пандиза.
- Кое е най-нестандартното място, на което си правила татуировка?
- Навсякъде съм татуирала, няма място, което да не съм. Рисувала съм по лица. На брат ми и на едно бивше гадже им татуирах мъжките джунджурии долу. Но аз нямам амбиции да се развивам в тази област. Правя го единствено за да съм на ниво за себе си. Тази мания е доживот. Всеки, който дойде да си направи нещо дребно, после винаги се връща за още татуировки.
- Татуирала ли си известни личности?
- Имало е футболисти, рапъри, танцьори, диджеи. От 2-3 години татуирам само близки и приятели. Аз пари от това не изкарвам. Вземам им само толкова, колкото съм вложила като материали за татуса.
- Фенка ли си на футболистите от "Лудогорец"?
- Те ми дължат пари от клуба. Давали сме им квартири, а не са си плащали комисионата. Аз съм им много обидена на футболистите. Преди бях фенка на "Лудогорец", но в последно време се самозабравиха и вече не им гледам мачовете.
- Имаш ли си гадже?
- Аз съм разведена. Нямам приятел.
- Видът ти е предизвикателен, получаваш ли често неприлични предложения?
- Получавам всякакви предложения от различни хора. На повечето мъже съм им интересна, но явно е нормално това.

Добромир ДОБРЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама