Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10399932 www.bgdnes.bg

Легендарният Джони Велинов: Вуцов е бъдещето на националния

19-годишният Светослав Вуцов има голямо бъдеще в националния отбор на България. Това прогнозира легендарният бивш вратар Джони Велинов. Футболист №1 у нас за 1981 година е впечатлен от изявите на младока, който носи екипа на "Славия". Синът на Вили Вуцов вече направи своя дебют за "лъвовете" в приятелския мач срещу Украйна миналата седмица, когато се справи много добре и отрази куп опасни удари.

"Доволен съм от изявите и на Ники Михайлов, и на Светльо Вуцов в контролата с Украйна. Синът на Вили Вуцов се развива много добре и аз съм за това да се дава път на младите. Той е бъдещето, нека да го налагат в националния отбор", коментира Велинов пред "България Днес".


България е използвала рекорден брой вратари през 2021 година - 7. Цели петима са те в световните квалификации, които приключиха снощи с гостуването ни на Швейцария. В десетте изиграни срещи от група "С" селекционерът на нашите Ясен Петров е залагал на различни футболисти на вратата. В първите два двубоя от квалификациите на вратата срещу Швейцария и Италия застана Пламен Илиев, който допусна общо 5 попадения. При гостуването ни на Северна Ирландия Даниел Наумов опази вратата ни суха. В герой се превърна и Георги Георгиев, който отрази куп положения в първия мач на новия европейски шампион Италия след спечелване на титлата. След това отново той не пусна попадения при домакинството на Литва. В истински кошмар обаче се превърна гостуването ни на същия съперник, когато на вратата вече бе Мартин Луков, извадил три пъти топката от мрежата си. Дойде ред и на Иван Караджов да пази в домакинството на северноирландците. Очакваше се стражът на "Арда" да бъде изборът в състава и снощи. Опитният Ники Михайлов не записа минути в квалификациите, но все пак игра в някои контроли на националите - със Словакия, Грузия и Украйна. Седмият вратар за годината на вратата на България стана младият Вуцов.
"Няма нищо лошо в това, че имаме голям избор от качествени вратари и ги редуваме в националния отбор. Доста от тях стават и герои в мачовете. България все още продължава да има добра вратарска школа, която да създава кадри. Когото и да пусне Ясен Петров, прави силни мачове. После селекционерът да се чуди кого да избере за титуляр", анализира Джони Велинов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама