Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10808988 www.bgdnes.bg

Стефан Аладжов: Мъри направи добра селекция

Има надежда! Филип Кръстев е попадение, защитата също е подсилена, казва легендарният бранител

"Има надежда! "Левски" се подсили в защита, а привличането на талант като Филип Кръстев в предни позиции може да се окаже изключително печеливш ход." С тези думи рекордьорът по мачове за "Левски" Стефан Аладжов коментира ситуацията на стадион "Георги Аспарухов" в края на подготовката в Турция. Днес в 12 ч. "сините" ще изиграят последния си мач в Белек, съперник е украинският "Верес" (Ровно).

Реклама

"Истинската стойност на "Левски" ще си проличи в официалните мачове, контролите са нещо съвсем различно, категоричен е Аладжов, който е записал 473 мача за "сините" в периода между 1967 и 1981 г.

Легендарният бранител оценява високо заслугата на треньора Станимир Стоилов, който постепенно връща левскарския дух на "Герена". "Усеща се, че работата на треньора Станимир Стоилов започва да дава резултат - казва Аладжата. - Отборът израства и започва да излъчва по-голямо спокойствие. Целта трябва бъде спечелване на Купата на България, вече се събраха много години, в които отборът не може да спечели трофей. Няма да е лесно и дори да прескочим следващия съперник "Септември", след това ще има по-тежки мачове. Хубаво е футболистите, които играят сега в "Левски", да се запознаят с историята на този славен клуб. Това ще им помогне да разберат колко голяма чест и отговорност е да носиш синята фланелка. Бих ги поканил да посетят музея на "Левски". Това е една отлична изходна точка за създаването на шампионски манталитет, който е необходим за всеки отбор, гонещ високи цели."

Станимир Стоилов: Доволен съм от лагера

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов е доволен от подготовката в Турция, но не скри, че истинското лице на отбора ще се види в официалните мачове.

"Много е важно е как ще преминем от етапа на подготвителен лагера към напрежението на официалните мачове - заяви Мъри пред клубната телевизия. - Там ще има по-голям заряд с оглед на важността на срещите. Футболистите трябва да се представят по-добре пред привържениците. Наясно съм с историческия стил на "Левски", с амбициите, които имат клубът и запалянковците. Трябва да отговорим на тези желания."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама