Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10907315 www.bgdnes.bg

Фигуристката Александра Фейгин: Не изложих себе си и България

Състезателката на България по фигурно пързаляне Александра Фейгин бе разочарована след изиграването на съчетанието си от волната програма във фигурното пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин. Тя завърши на 24 място при първото си участие на олимпиада.

"Доволна съм от себе си. След тежко възстановяване успях да бъда във форма, за да не излагам себе си и цяла България", заяви Фейгин.

Реклама

Младата българка влезе във волната програма с 23-и резултат от 25 участнички след 59,16 точки в кратката програма. Нашето момиче бе доста нервно и допусна редица грешки по време на изпълнението си на "Жар птица" от Игор Стравински. Тя изпълни само четири от общо 12 елемента без грешка, като веднъж падна при сложна комбинация. Така остана 24-а. След нея е само представителката на Финландия Йени Сааринен.

"Започнах подготовка по-късно и доста късно влязох във физическа форма. Олимпиадата за мен ще остане една невероятна емоция. Още не мога да повярвам, че съм била на олимпийския лед, и се надявам след четири години пак да представям България. Като паднах, коляното ме заболя. Още не мога да го сгъвам", сподели 19-годишната Фейгин.

През лятото тя получи тежка травма и претърпя операция. Заради възстановяването подготовката й за сезона и олимпиадата сериозно закъсня. Самото й класиране за финала в Пекин е голям успех. Тя е едва третата българка, постигнала това, след Виктория Димитрова и Цветелина Абрашева. Най-доброто класиране на родна състезателка държи Димитрова. Тя бе 17-а на игрите през 1992 година.

Новата олимпийска шампионка стана ясна след редакционното приключване на броя. Водачка след кратката програма бе Камила Валиева от Русия. Тя бе фаворитка за златото, но заради допинг скандала, в който се замеси, медали при жените няма да бъдат връчвани до крайното разрешаване на случая.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама