Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10953524 www.bgdnes.bg

Боксова вражда гори между агитките на "Левски" и ЦСКА

Боксова вражда създаде напрежение между двете най-големи фенски фракции на "Левски" и ЦСКА. В последните няколко седмици професионалистите Борислав Занков и Григор Саруханян не спряха да се обиждат в социалните мрежи. Причината за омразата стана видеоклип на нелегален бой. В него Занков, познат с колоритния прякор Боби Бокса, и бившият ММА боец Павел Георгиев спретват битка на поляна. Първият е представител на най-масовата "червена" фракция "Енимълс", докато неговият съперник е сред лидерите на "Левски София Запад".

Георгиев печели с жестоката хватка за душене "гилотина". Клипът е отпреди няколко години и има стотици хиляди гледания.

Реклама

Занков даде специално интервю, в което предизвика не само Саруханян, но и постави ултиматум към фракцията "Левски София Запад". Той пожела от "сините" фенове да му предадат веднага своите знамена и дори даде срок от 48 часа след излъчването на видеото.

Някои от най-популярните запалянковци на "сините" реагираха гневно. Друг ММА боец и фен на "Левски" - Георги Валентинов, прикани Занков да се качи при него на Витоша, за да му даде знамената.

Занков (14 победи и 28 загуби) се прочу преди две години, когато отказа легендарния Константин Семерджиев - Коко Тайсъна на голяма галавечер в Пловдив. 32-годишният фен на "армейците" влиза в затвора още като ученик. Той участва в сбиване със запалянковци на "Левски", намушква едно от момчетата и остава зад решетките три години и половина.

Саруханян (15 победи, 5 загуби и 1 равен) също прекара 10 години в затвора по обвинение за съучастие в убийство. Той е на 123-а позиция в световната ранглиста в лека-тежка категория и е в серия от 14 мача без поражение. 

Очаква се битката между двамата да се състои през май. Причината за късната дата е контузия на Боби Бокса, който е счупил ръка при сбиване ден преди Нова година.

Реклама

Боби Бокса: Готов съм да се бия и на поляна

Борислав Занков - Боби Бокса първи даде интервю, с което предизвика официално Григор Саруханян. Ето най-интересното от неговата словесна атака:

- Боби, откъде тръгна враждата ви с Григор?

- През 2020-а той качи клипчето със "спаринга", който направихме с Павката. Оттогава се видяхме няколко пъти. Поздравихме се, но не стана въпрос за клипчето. Казах си, че нещо на фенска основа го е направил. Явно иска да става популярен. През януари 2022-ра отново качи клипчето. Насочи вниманието към мен, за да избяга от друг боксьор - Спас Генов. 


- Колко сте уверен, че ще победите на ринга?

- Той никога не е заставал лице в лице на поляна или на улица. Подписвам се с името си. Попадна на човек, който ще го разобличи. Ще го пребия и на ринга, и в слово. Ще бъде унизен и омърсен. Тези хора, които са покрай него, ще видят истинската му същност. Тръгва срещу вятъра. Готов съм да го разоблича и в дебат.

- Кога да очакваме мача?

- Имам счупване на ръката. Ако иска Саруханян да си викне някого, за да дойде с мен до лекаря, защото неговите шушумиги във фейсбук ме коментират, но ако ме срещнат на улицата, ще гледат у земята. Измислил съм дата. Всички очакват да разберат, но ще бъде нещо след април. Ще бъде много интересно за "червените" и "сините" фенове. Готов съм да се бия с него и на поляната, защото боксов мач е много труден за осъществяване. Може да играем на шах, бокс, шах-бокс, кикбокс, ММА. Каквото пожелае. 

Гришата: Ще се изгавря с него

Григор Саруханян реагира след интервюто на Боби Занков в youtube канала "Спортната джунгла". Той обясни защо е започнала враждата и дали има интерес да се бие със своя задочен враг.

- Григор, каква е вашата версия за началото на враждата?

- От един месец качвам нонстоп клипа с боя на поляната, защото ми харесва да го гледам. Павката ми е приятел. Боби е искал от него да се разберат на четири очи и беше пребит жестоко. Цял свят го гледа този клип. Не съм го качил само аз, за да ми се сърди. Той се дразни и оттам тръгна интригата. Пише грозни и смешни неща във фейсбук. Особено за един сериозен мъж. Иска да се бие с мен. Нека да каже дата, ако иска да има мач. Аз съм готов по всяко време. Може и сега. Мисля, че си прави пиар. Не смее. Не му стиска да се бие с мен, защото ще бъде изложен по най-грозен начин пред феновете си. 


- Защо още нямате дата? Занков казва, че причината е невъзстановено счупване на ръката?

- Все едно сега да ти кажа, че ръката ми е счупена и имам контузия. Смешно е. Ако викаш някой на война, трябва да си готов на 100%. Не може само да лае по медиите. Нека да се уважаваме един на друг. Всяка сутрин получавам есемеси в 6 сутринта. Моята жена не ми пише толкова много, колкото Боби. Не може да спи по цяла вечер. Притеснява се за мен. Нека да каже дата и да решим проблема по мъжката. Да се качим на ринга и да покажем кой е по-добър.

- Как мислите, че ще протече мачът между вас?
- Всички мои приятели са наясно какво ще му причиня на ринга. Ясно е какви са моите и неговите възможности. Обещал съм, че ще го унижа по най-грозния начин пред неговите фенове. Няма да го откажа бързо. Ще го оставя горе да си правя гавра, да го мъча, да се забавлявам.

- Засегнахте ли се, когато Боби Занков намеси и вашата жена?

- Тя ме защитава по най-интелигентния начин. Грозно е, че замеси жена ми и "София Запад". Все едно сега аз да почна неговите момчета цесекари. Няма смисъл да се вкарват странични хора във войната. Моите приятели ще дойдат да ме подкрепят и не вярвам да правят мизерии.

Реклама
Реклама
Реклама