Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11301364 www.bgdnes.bg

Босът на "Локо" (Пд) Христо Крушарски: Не съм подписвал оставка

"Не съм подписвал оставки", лаконично отговори на въпрос на "България Днес" собственикът на пловдивския "Локомотив" Христо Крушарски, който в момента пътува от Бразилия, където бе по бизнес дела, към България.

Наставникът на отбора Александър Тунчев подаде оставка след загубата с 0:4 от ЦСКА 1948 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. След срещата в Бистрица Тунчев сподели, че поема отговорността и на този етап няма да е треньор на "смърфовете" в следващия кръг. Тренировките в момента се водят от помощниците Георги Илиев и Краси Петров. На практика Тунчев все още е наставник, уточнява източник от стадион "Лаута".

Реклама

"Говорихме с г-н Крушарски след мача, но нямам категоричен отговор какво се случва. Каза ми, че като се прибере, ще има разговор с всички, за да вземе решение", коментира Тунчев, който също не знае в каква ситуация се намира.

В смутните за клуба дни разтрогналият с "Шкендия" (Тетово) Бруно Акрапович бе забелязан в Пловдив, пише "Марица". Босненският специалист е спряган за завръщане в "Локо" (Пд) след оставката на Тунчев, но според запознати Христо Крушарски още не му е простил за начина, по който си тръгна от отбора.

Вариант за нов треньор на "смърфовете" е и бившият играч на тима Петър Колев, който през есента водеше "Берое". Преди това като асистент на Димитър Димитров-Херо той натрупа опит в "Левски", "Лудогорец" и казахстанския "Иртиш" (Павлодар).

Александър Томаш също е сред спряганите за наследник на подалия оставка Тунчев. Яснота по въпроса обаче ще има най-рано в петък според думите на Христо Крушарски.

"Заедно с партньорите ми ще решим как ще процедираме, като се върна от Бразилия. Прибирам се в четвъртък вечер", бе краткият коментар на Крушарски.

Това означава, че срещу тима на Стойчо Младенов в петък отборът може да бъде воден и от самия Тунчев, както и от някои от помощниците му.

Реклама
Реклама
Реклама