Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11805065 www.bgdnes.bg

Габриела Петрова след операциите: Чувствах се като малко дете

Една от най-добрите ни атлетки Габриела Петрова се завърна в сектора за троен скок на държавното първенство във Велико Търново през уикенда. Състезателката спечели титлата на България в първия си старт след две претърпени операции.

Уж до болка познато, а се усеща като прохождане - заяви Петрова. - След две операции, дълго възстановяване, започване от А и Б вчера беше първият ми старт и се чувствах точно така - като малко дете, което прави първите си стъпки - плахи, несигурни. Пада, става и продължава. Така и аз продължавам и знам, че пътят е правилен и по-важното - хората, които са до мен, са най-правилните! А емоцията, която изпитах, заставайки в сектора... За нея си заслужава да се пада и става!?"

Реклама

Петрова претърпя операции на двете си колене след олимпиадата в Токио. След близо 10 години в една от най-травматичните дисциплини, Габриела амортизира и получава инфектиране на коленете. Операцията е неизбежна. Интервенцията е в Италия по модерна здравна технология. Коленете й са почистени, сложени са стентове. За рехабилитацията й се грижеше Симоне Колио - съпругът на Ивет Лалова.

В Търново Петрова спечели титлата със скок от 13,49 м.

Още един от класните ни атлети се завърна с титла. Тихомир Иванов, който също претърпя интервенция през зимата, спечели в сектора за скок на височина. Той се справи с конкуренцията с 216 см и прекратяване на състезанието след тази кота.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама