Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12076838 www.bgdnes.bg

Нагелсман нападна "Барселона"

Как така нямат пари, а харчат толкова милиони за играчи, иронично пита треньорът на "Байерн"

Трансферът на Роберт Левандовски от "Байерн" в "Барселона" вече е завършен, но напрежението по оста между Бавария и Каталуния продължава да бъде високо.

Реклама

Германският шампион много трудно се раздели със своят централен нападател, а откритото нежелание на Лева да остане повече на "Алианц Арена" силно нарани честолюбието на немците. Треньорът на "Байерн" Юлиан Нагелсман написа иронично съобщение в социалните мрежи, с което изразява своята изненада от финансовите възможности, които каталунският клуб показва през това трансферно лято.

"Барселона" е единственият клуб в света, който няма пари, но в крайна сметка купува всеки играч, когото поиска - коментира Нагелсман. - Не знам как го правят. Малко е странно, малко е лудо."

Икономическите лостове на президента на каталунците Жоан Лапорта изненадват мнозина. Доскоро "Барселона" подхождаше плахо на трансферния пазар, но сега всичко е съвсем различно.

Клубът официално обяви привличането на Левандовски за 45 млн. евро плюс още 5 млн. евро под формата на бонуси. Преди да премине в "Барса", полякът записа общо 375 мача и 344 гола за "Байерн".

Нагелсман не скри, че заместването на Левандовски ще бъде трудно, а в "Барса" цари еуфория. Българската легенда на каталунците Христо Стоичков отличи атакуващата мощ, която отборът ще има през новата кампания.

"Имаме и Оба, Ансу и Феран Торес. Дембеле също поднови договора си - анализира Камата. - Роберт има много качества и ще продължи да ги показва. Лева е ветеран, на когото мнозина завиждат. На някои от по-младите футболисти може да им бъде като баща. За Левандовски не е лесно да напусне "Байерн" след толкова много години и това, което е направил с екипа на "червените". То е грандиозно. Надявам се Роберт да продължи да вкарва голове. Вярвам, че ще го направи и ще създава много главоболия на съперниците."

Реклама
Реклама
Реклама