Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12602825 www.bgdnes.bg

Гибралтар не води пожарникаря

Полицай, надзирател в затвор и екскурзовод срещу четата на Кръстаич


Новият национален селекционер на България Младен Кръстаич предизвика учудване със състава си за мачовете срещу Гибралтар и Северна Македония. Някои дори се разгневиха, а директорът в БФС Георги Иванов-Гонзо трябваше да обяснява, че се дава шанс на повече футболисти да покажат заслужават ли място в тима.
Не така стои въпросът пред треньора на гибралтарския тим Хулио Рибас, който пристига за гостуване в Разград в петък. Неговият сериозен проблем е, че няма да може да разчита на вратаря Джордън Перес, който иначе е пожарникар. Трудности ще създаде и отсъствието на Тджей де Бар, който е футболист на английския "Уикъмб", състезаващ се в лига 1, но в момента е под наем в "Йистли". Де Бар е контузен и не пътува с тима до България за така важния мач.
Всъщност в състава от Гибралтар само с футбол прехраната си изкарват едва трима, но и те ритат в долни английски дивизии, а един е в испанския "Кадис" - Никлас Оливейро. Най-сериозното име в тима в момента е Скот Висман. Защитникът играе в "Престън Норт Енд", втори в класирането на трета английска дивизия. За петъчния двубой липсват Джей Гослинг и Адам Пристли, които също се състезават в Англия, но съответно в пето и осмо ниво.
Най-сериозно е присъствието на играчи на рекордьора по титли на страната "Линкълн" и "Юнайтед".
Бранителят Лий Каскайро е полицай, който скатава наряди заради участието в националния отбор. Освободен от работа за няколко дни е и Джоузеф Чиполина - пазач в затвора на Скалата. Рой Чиполина е митничар и по съвместителство футболист. Джейми Куумбс трябва да отбелязва голове, но извън това е финансов надзорник и разследващ злоупотреби. Ако някой от нашите професионални футболисти иска да отиде някога като турист в Гибралтар, трябва да се запознае отсега роденият в Алжир Аймен Муелхи, защото той е екскурзовод и туристически агент.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама