Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13867637 www.bgdnes.bg

Александър Везенков вкара 30 точки на Португалия, но това не помогна за класирането на "лъвовете" (ВИДЕО)

Националите по баскетбол не успяха да се класира за същинската фаза на европейските квалификации. Отборът на Росен Барчовски спечели важния мач с Португалия с 90:82, с което се изравниха с този съперник с баланс 5-1. Нашите остават на втората позиция, тъй като им трябваше победа с поне 11 точки разлика. Те водеха и със 17 в хода на срещата, но изпуснаха част от преднината си в края, поради направени грешки в защита през последните решаващи минути.

Българите ще получат още един, последен шанс да се класират за основната фаза на пресявките за Евробаскет 2025, като ще играят допълнителни квалификации през август.

Реклама

Над 3500 души приветстваха тима ни в „Арена Ботевград“.

За България над всички бе Александър Везенков с 30. Чавдар Костов реализира 19, с 18 бе Павлин Иванов, 10 наниза Коди Милър-Макинтайър, който добави 6 борби и 5 асистенции.

Следващата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025 е от 19 юли до 5 август. Тогава България, Хърватия, Словакия, Норвегия, Дания, Швейцария, Австрия, Румъния, Ирландия, Люксембург и Албания ще бъдат разделени в четири групи по три отбора, за да определят последните участници в същинските квалификации. За тях, освен Португалия, се класираха и Северна Македония и Полша.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама