Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14035024 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Мачът ще е на 13 април, българинът тръгва след дни

Бронзовият ни медалист от олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев ще се завърне на професионалния ринг срещу коравия нюйоркчанин Джоел Шоджгрийн. Предвидено е двамата да се бият на 13 април в Коста Меса, Калифорния, съобщава "Спортната джунгла".

Българинът има досега 16 победи, 13 от които с нокаут, и 1 загуба. Съперникът му, който е от Бруклин, е с 14 успеха, 13 с нокаут, и 4 загуби. Двамата ще мерят сили в 8-рундова среща.

Реклама

"Заминавам в края на месеца за САЩ - потвърди срещата пред "Спортната джунгла" Тервел Пулев. Това ще бъде първи мач от близо година насам за 40-годишния българин. За последно той се би срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов, от когото е и единствената му загуба на профи ринга.

Пулев за втори път ще играе в Коста Меса. Преди четири години той надви там неудобния американец Мич Уилямс със съдийско решение.

Тервел ще замине за САЩ в края на месеца и ще има близо две седмици на американска земя, за да се подготви за двубоя.

Миналия месец се появиха информации, че Тервел Пулев може да се боксира в Танзания, но те не се потвърдиха. Българинът ще опита да се завърне към победите в САЩ и да натрупа самочувствие за евентуални по-големи битки на боксовия ринг в бъдеще.

На игрите в Лондон Тервел загуби от бъдещия шампион Олександър Усик, а веднага след това подписа професионален договор за участие в профи бокса на АИБА. В края на 2019 г. в пловдивската зала "Колодрума" Пулев спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория в спор с Дешон Уебстър.

Четете още

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев: Въпросът е как ще победи Усик

Тервел Пулев: Въпросът е как ще победи Усик

Тервел и Кубрат изненадаха момиче (ВИДЕО)

Тервел и Кубрат изненадаха момиче (ВИДЕО)

Тервел: Брат ми плюеше кръв

Тервел: Брат ми плюеше кръв

Реклама
Реклама
Реклама