Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16035756 www.bgdnes.bg

Мениджърът на Макгрегър - Оди Атар: Боби Велев прилича на младия Конър

*Българинът е готов за глобална звезда

*Видяхме невероятен екшън, ще се върнем тук

Кой е той?

Оди Атар е мениджър на Конър Макгрегър вече десета година. Двамата покоряват света на бойните спортове. Преди дни бяха в България за Max Fight 56. В интервю за youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес" един от най-добрите спортни агенти в света разказва за работата с ирландската ММА легенда.

- Оди Атар, много хора в България не вярваха, че Конър ще дойде тук. Как се случи това?

Реклама

- Беше прекрасно преживяване да посетим София, България. Нашите партньори в Proper №12 - Proximo, работиха доста здраво върху бранда. Ние имаме дистрибутори из целия свят. Включително и в България. Те много напираха. Истината е, че беше невероятно преживяване. Дори и в нашия екип не го очаквахме. Топлото посрещане, гостоприемството, цялото вълнение не само около бранда, но и за нас като хора беше невероятно.

- Разкажете за преживяването от мачовете на бойната галавечер. Не пропускахте нищо от боевете.

- За мен е важно да се отдам максимално, да вникна в същността на събитието. Във всеки боец и неговото ядро, което се бие. Енергията, която излъчват по време на мачовете. Целият този анализ е базиран на моя опит като мениджър и спортист, какъвто самият аз съм бил. Каква е енергията? Какво усеща боецът? Какво показва? Какви сигнали изпраща от гледна точка на невербалната комуникация? Кой е по-подготвен? След това самото състезание. Когато удари гонгът, нищо друго няма значение. Важното е да бъде изпълнен тактическият план. Точно това гледах. И, разбира се, да поема енергията от публиката и да видя всичко това на живо е невероятно преживяване. Имаше близо 10 000 души в залата. За регионално шоу толкова много публика, която подкрепя местните бойци, беше нещо невероятно. Видяхме невероятен екшън. Любен и Max Fight свършиха страхотна работа. Бяха толкова гостоприемни. Уважение към тях, защото е много трудно да организираш подобни регионални шоута.

- Видяхте ли някой от българските бойци, който притежава таланта и потенциала да се превърне в световна звезда? Борислав Велев, Йосиф Панов, други момчета?

- Велев беше невероятен. Мисля, че на него му е писано да бъде глобална суперзвезда. Той има всичко необходимо. Когато видиш как се бие и разбереш колко е млад, знаеш, че го очакват вълнуващи дни. Ако продължи да следва пътя и работи здраво върху своите умения.

- Бихте ли работили с някой български талант като него например?

Реклама

- Вижте, ние сме тук. Едно от нещата, за които говорихме с различни джентълмени, беше, че има мениджъри. Тук става въпрос за общността. Казах им, че мога да помогна с всичко възможно. Можем да работим заедно. Вместо само да дойда и да кажа: "Ето този е талант, мога да те надцакам за него". Не се прави така бизнес. Вярвам в сътрудничеството. Дори и вече да има мениджъри или промоутъри на местно ниво, те могат да извлекат позитиви от партньорство с организация като нашата на международно ниво. Разбира се, ние сме отворени за това. Вече имахме подобни разговори.

- Празнувахте ли това лято 10 години от първата ви среща с Конър Макгрегър?

- Може да се каже, че имахме 10-а годишнина. Впуснахме се в невероятно пътуване през последното десетилетие с него.

- Помните ли първата ви среща с него?

- Ситуацията беше точно като Max Fight. В онзи момент Конър се биеше на регионално ниво - Кейдж Уориърс. Беше шампион в две категории, но когато го видиш как се бие, беше феноменален. По същия начин, както ви казвах за Велев. Това видях и в Конър. Беше толкова експлозивен, толкова точен в страйкинга. Но освен това беше много харизматичен. Това е едно от нещата, които хората не оценяват за Конър. Той е и двете. Феноменален спортист, феноменален боец, но е и феноменален шоумен с неговата харизма. А той е просто самият себе си. Този X фактор се прояви на момента. Помня първата ни среща. Всъщност с него първо си разменихме съобщения. След това първия път, когато говорихме, беше по скайп, видеоконференция. Аз, той и Джон Кавана. Превъртаме 10 години по-напред, ние имахме невероятно пътуване заедно. Късметлия съм и съм щастлив, че мога да го нарека не само клиент и бизнес партньор, но и приятел. Преминахме през много неща заедно. Надявам се, че ще изкараме заедно още над 10 години.

- Изглежда, че този вид връзка е много важна - не само да сте мениджър на даден боец, но и негов приятел?

- Винаги действам по този начин. Понякога се получават нещата, защото влагаш сърце и душа в нещо и хората го оценяват. Друг път правиш същото и хората те предават. Важно е на какво ще държиш. Аз съм в бизнеса вече повече от 20 години. Забивали са ми нож в гърба много пъти. Подвеждали са ме. Разбивали са ми сърцето. Но все още държа на това. Защото го правя с цел. За мен е важно. Без значение колко хора предават моето доверие, аз продължавам да държа на това, което съм. В крайна сметка това винаги печели. Това е бизнес, в който трябва да се грижиш за спортистите. Няма как да го правиш само за пари. Ако е само за парите, е проблем.

- Какво е бъдещето на Конър Макгрегър в бойните спортове? Той каза, че би искал да се завърне.

- Това е планът. Конър е много развълнуван и иска да се върне. Винаги казва - утре, следващата седмица, следващия месец. Реалността е, че минаваме през правилните процедури. Конър винаги е бил човек, който спазва правилата спрямо ситуацията. Когато беше активен боец преди контузията, той беше най-тестваният UFC спортист от Американската антидопингова агенция. Бяхме аут заради травма. Не сме направили нищо грешно. Влязохме отново в тестовата процедура по правилния начин. Сега вече ни тестват. Постоянни сме с всички изисквания за съществуващия протокол на Американската антидопингова агенция и UFC. Но след като UFC обявиха, че вече ще ползват Drug Free Sport International, Американската антидопингова агенция ни намеси в центъра на техния бизнес спор. Не знам защо. Това е много некоректно и неочаквано. В крайна сметка имаме проблем с нещата, които казаха за Конър публично, защото не са истина. Ще продължим да изпълняваме правилните неща. Трябва да останем шест месеца в тестови режим, преди да се бие. Най-вероятно той ще се бие през април. И вероятно съперникът ще е Майкъл Чендлър.

- Защо точно с него?

- Чендлър също чака този мач. Конър може да се бие с всеки. В крайна сметка той казва - просто искам да се бия. Това е нещо, за което много сме говорили. Той няма нужда да се бие никога повече до края на живота си. Добре се е погрижил за себе си, но обича състезанието. За него преодоляването на подобна контузия беше дълъг път. Както той казва, това са някои от най-тъмните моменти в неговата спортна кариера. Измина дълъг път. Сега трябва да се уверим, че между настоящия момент и април той ще се подготви. Не само физически, но и ментално, за да се завърне и да бъде най-добрата своя версия.

- Изглеждаше много щастлив тук, в България. Той се снима със стотици, може би с хиляди. С всички от публиката. Тотално е различен от начина, по който е описван от някои от американските или британските медии.

- Това е Конър, когото познавам. Конър е Прочутия. Хората или ще го обичат, или ще го мразят. Но те винаги говорят за него. В крайна сметка вие видяхте истинския Конър. Енергията, която получаваше, той я връщаше обратно. Това не беше в плановете. Не беше задължение. Не беше нещо, което го задължаваше от гледна точка на бизнеса. Това беше самият той, който отдаваше получената енергия. Понякога попада в дадена среда. Там енергията е негативна. И той отвръща негативно.

- Ще се завърнете ли в България?

- Със сигурност ще се върнем в България. Нямаме конкретни планове. Не мога да ви кажа кога, но след прекрасния опит, който имахме, със сигурност ще се завърнем.

Четете още

ММА легендата Росен Димитров:
Семейството ми беше против завръщането

ММА легендата Росен Димитров: Семейството ми беше против завръщането

Чалгаджията Емрах четка Конър Макгрегър: Добре дошъл, брат ми!

Чалгаджията Емрах четка Конър Макгрегър: Добре дошъл, брат ми!

Реклама
Реклама
Реклама