Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17946318 www.bgdnes.bg

Кръв и вътрешности иска Фюри срещу Усик

*40 лева струва гледането на големия мач

*Циганския крал се обяви предварително за победител

Тайсън Фюри няма нищо против да "има кръв и вътрешности по целия ринг" по време на битката му с Олександър Усик. Големият мач, който ще определи абсолютният световен шампион в тежка категория, е тази вечер в Риад, Саудитска Арабия. В дните преди двубоя скандалните изяви на Циганския крал и неговия щаб не спират. В началото на седмицата бащата на Тайсън - Джон, удари с глава член на лагера на Усик, докато двамата се срещаха в хотел в Рияд. Напрежението продължи и на пресконференцията преди мача, когато двамата боксьори трябваше да се изправят един срещу друг. Тогава Циганския крал отказа да погледне в очите украинеца, каквато е традицията. Според някои анализатори Фюри се е уплашил, докато други смятат, че това е поредния психологически трик на британеца. Когато го попитаха защо не погледна Усик, отговорът бе следния: "Той е страшно изглеждащ пич".

Дългоочакваният мач идва след две години преговори, спорове за договори и два отменени мача. Последното отлагане дойде, след като Фюри получи жестока аркада по време на спаринг. Това не плаши Циганския крал, който много пъти е оставял "кръв и вътрешности" на ринга.

Реклама

"Разрезът си е разрез и ако се отвори, отваря се - казва британецът. - Това е битка и имах много порязвания преди, много кръв и вътрешности по целия ринг. Не съм загрижен.

Не беше масивна рана, имаше само седем шева, не е като 47-те, които имах преди. Винаги съм щастлив, когато се боксирам – плащат ми много пари всеки път, когато се бия."

Двамата боксьори ще приберат най-малко 116 млн. паунда гарантирани приходи.. Победителят взима 70% или - 81,2 млн. паунда, а за загубилия ще останат около 35 млн. паунда. Въпреки това се очаква приходите да са много повече, след като се отчетат продажбата на билети, тв излъчвания и други договори. За съжаление на българските фенове мачът няма да се предава по нито една телевизия. Всеки, който иска да гледа грандиозното шоу, трябва да плати 40 лева чрез платформата DAZN.

Два дни преди мача Фюри вече се обяви за победител и благодари на Господ за помощта.

"Искам да благодаря на Бог за тази победа, която вече имам - заяви Циганския крал. - Благодаря на Усик, че се появи и ме предизвика. Благодаря на феновете, които излязоха да ме подкрепят. Нямам какво да кажа, но съм готов. Ще кажа една молитва да излезем цели и да се върнем при семействата си."

Букмейкърите дават еднакъв шанс за победа на двамата - по 1,90 коефициент за победа.

Четете още

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Най-добрите боксови мачове със знаменитости

Най-добрите боксови мачове със знаменитости

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама