Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16436858 www.bgdnes.bg

Непобедимата ММА звезда Дакота Дичева: Валентина сбърка, като ме вбеси

Свалям още малко килограми и отиваме да спечелим $100 000

Дакота Дичева ще се бие тази вечер с Валентина Скатизи (Ит) във финала от турнира на PFL Europe в категория муха. Победителката ще си тръгне със $100 000 и шампионски пояс. В специално интервю за "България Днес" и jungle.bg непобедената ММА звезда с български корени разкри каква изненада е подготвила за родните фенове.

- Дакота, остават часове до големия ви финал в Дъблин. Как се чувствате?

- Чувствам се добре, но ми е студено. Килограмите са добре. Остава още малко да сваля.

- Видяхте се с Валентина за втори път. Беше ли по-различно от първия път? Тогава беше наперена и се опита да ви стресне след победата ви в полуфиналите?

Реклама

- Този път не беше със същото поведение. Беше доста по-тиха. Не се опита да ме накара отново да подскоча. Всичко е наред. Не е правила нещо откачено. Надявам се, че ще излезе с позитивна енергия в петък вечер, за да направим добър мач в клетката.

- Каква беше първоначалната ви реакция, когато тя се опита да ви изплаши по време на шоуто в Париж?

- Всъщност ме накара да подскоча. Каза "буу" в лицето ми и ме накара да подскоча. Но това беше жалко от нейна страна, защото подобни неща ме вбесяват. Когато някой ме вбеси, ставам по-яростна в клетката. Всички казват едно и също. Как тя не е трябвало да го прави. Но ще видим, когато се срещнем и се сбием.

- Какво мислите за нейния боен стил? Изглежда, че е граплър като предишната ви съперничка Корнилия Холм.

- Да, изглежда тя харесва да играе на гралпинг. Може да удря. В първия кръг на турнира имаше известно стракинг надлъгване с другото момиче. Определено ще опита да удря, но аз съм подготвена и за двете. Имам победа със събмишън и с нокаут. Мога да се справя навсякъде, където тя опита да пренесе боя.

- По време на полуфинала показахте много добра защита от тейкдауни. Успяхте ли да се подобрите още повече след шоуто в Париж в граплинг направлението?

Реклама

- Да, в последния мач показах добра защита от тейкдауни, но можех да съм още по-добра. Има още доста неща, които да развивам. Определено ще се завърна в залата и ще се опитам да работя върху това. Надявам се, че ще го покажа в клетката. Непрекъснато се уча. Правя подобрения. Надявам се, че ще успея да го покажа.

- Ако сравните последния тренировъчен лагера в "Американ топ тийм" с предишните там, каква беше разликата?

- Нямаше нищо по-различно. Сякаш изобщо не съм спирала. Понякога, когато се върна от Америка у дома за няколко месеца между мачовете, се чувствам леко ръждясала. Не точно некомфортно, но по-скоро малко извън нещата, защото ме е нямало дълго време. Но сега се завърнах директно. Нещата се напаснаха, сякаш не съм спирала. Влязох в лагера, работих с партньорите. Свършихме работа. Не сме спирали оттогава. Сега съм готова да отнеса пояса у дома.

- Спечелихте в първия кръг на турнира със събмишън, а втория с нокаут след страхотен удар в тялото, последван от още един. Какво планирате сега?

- Никога не планирам. Просто нещата сами си идват. Не спирам да тренирам и да работя. Заради непрекъснатите повторения всичко вече е като втора природа за мен. Подсъзнателно е. Автоматично се бия и правя това, което трябва. Ще видим какво ще се случи този път. Но се надявам да направя отново нещо интересно.

- Започнахте нещо много интересно - youtube канал. Как се роди идеята за него точно когато се готвите за най-важния мач в кариерата си?

- Живея откачен живот. Винаги се опитвам да направя нови неща. Толкова много хора се интересуват от живота на боеца. От моя живот, от живота на моето семейство. Какво представлява то - моята майка е бивш боец. Имаме семейна зала. Винаги съм искала да започна в ютюб канал. Да покажа какво се случва всеки ден. И най-сетне го започнах по средата на целия хаос, подготвяйки се за този мач. Нещата се получават наистина добре. Снимахме първите два дни от бойната седмица тук. Хората се наслаждават. Те могат да видят и моята българска страна. Има толкова много неща за показване. Усетих, че хората се наслаждават да го гледат. Това беше основната причина да го започна.

- Някои от българските ви фенове ми писаха и казаха, че сте започнали да пеете на български песен на Преслава. Колко често слушате българска музика и защо избрахте чалга?

- Чалга, да, това ми е любимата. Както и на баща ми. Непрекъснато пеем на български. Това е другото нещо, което исках да покажа. Исках да направя това в моя влог по естествен начин. Имаше няколко българи, които бяха доста шокирани, че пея на български. Това е едно от нещата. Имам цял плейлист с български песни. Слушам ги непрекъснато. Мога да пея доста българска музика. Просто Преслава имаше късмет за клипа.

- Казахте как бихте искали да живеете в България. Не във Великобритания. Каква е причината за подобни планове?

- Просто харесвам българския начин на живот. Харесвам страната, свободата. Част от моето семейство е от Дупница, други са от Самоков. Ние имаме земя в Сапарева баня, което е по средата. Място, където обожавам да живея. Българският начин на живот включва каране на крос мотоциклети в планините. С моето семейство харесваме живота на открито. Усещам как това е място, което ме прави щастлива. Харесва ми да прекарвам повече време там. Това са моите планове за в бъдеще.

- Има също някои доста добри бойци в България. Така ще може да си уредите спаринги?

- Да, определено. Когато бях там за последно, точно след предишния ми мач, бях в Дупница, там имаше зала. Посетих я. Всички деца тренираха муай тай. Беше прекрасно. Познавам няколко хора в София също така. Определено ще тренирам доста там.

- Имате ли вече някакви планове за следващата година?

- Бих желала да се включа в глобалния сезон на PFL. Турнирът за $1 млн. Това беше в плановете ми, когато подписах с тях. Не съм сигурна, че този турнир ще се проведе сега. Надявам се да го има. Ако не, ще се радвам да се бия мач за мач. Нямам претенции за посоката стига да продължа да печеля.

- Желая ви късмет в мача днес.

- Благодаря. С мен ще има гайдар, който ще ме изведе. Намерих гайдар, който идва от България. Началото на моето излизане ще бъде как той свири. След това ще продължи с моята нормална музика.

Четете още

ММА легендата Дан Харди: Голям фен съм на Багата!

ММА легендата Дан Харди: Голям фен съм на Багата!

Сменят противничката на Дичева

Сменят противничката на Дичева

Реклама
Реклама
Реклама