Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16627338 www.bgdnes.bg

Кубрат с рекордно тегло

Кубрат Пулев счупи рекорда за най-високо лично тегло на претеглянето преди своя мач утре сутринта, научи "Спортната джунгла" от организаторите на събитието. Той и неговият брат Тервел ще се бият на галавечер в Коста Меса, Калифорния (САЩ). Шоуто започва в 5 българско време.

Тервел Пулев се премери с 93,893 кг за своя мач срещу Дионардо Майнър (САЩ). Това е причината срещата да бъде фиксирана в тежка категория. Американецът беше още по-тежък – 94,800 кг. Вероятната причина за високите килограми е споразумение между двамата щаба. Преди девет дни американецът игра друг мач, който спечели. Тогава той се подложи на сваляне на килограми и беше точно в лимита на полутежка ктегория, но сега не е пожелал отново да минавал през процеса за толкова кратко време.

Най-високото лично тегло на Тервел Пулев преди професионален мач е 95,9 кг от 2017-а.

Кубрат Пулев счупи своето върхово постижение като професионален боксьор за най-високо тегло. Кобрата тежеше 116,6 кг. преди битката с Анджей Вавржик (Пол). Това е само с 600 грама повече от предишния рекорд за мача с Кевин Джонсън през 2017. Полякът се премери за 112 кг.

Галавечерта ще бъде излъчена пряко по bTV.

Четете още

Местят мача на Кобрата

Местят мача на Кобрата

(Видео) Шампионът Кубрат Пулев: Готов съм да се оженя

(Видео) Шампионът Кубрат Пулев: Готов съм да се оженя

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама