Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16849806 www.bgdnes.bg

Гришо удари именяк, стигна 3-ти кръг на "Аустрелиън Оупън", чака го португалец

Григор Димитров стигна до третия кръг в тазгодишното издание на "Аустрелиън Оупън". 32-годишният хасковлия удари именяка днес Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 на "Джон Кейн Арена" в Мелбърн. Въпреки фанатичната подкрепя от трибуните австралиецът с гръцки корени успя да се противопостави на Гришо само в третия сет, когато спечели с пробив в самия му край.

Димитров вече е в серия от 7 поредни победи от началото на 2024-а година. В трети кръг на надпреварата Григор ще срещне Нуно Боржеш, който изненадващо елиминира 23-ия в схемата испанец Алехандро Давидович Фокина със 7:6 (7), 6:3, 6:3. 26-годишният португалец, който е 69-и в световната ранглиста, за първи път в кариерата си достига до трети кръг на турнир от "Големия шлем". Двамата с Гришо не са се срещали досега на корта.

"Доколкото видях, Кокинакис имаше проблеми с бедрото и не се чувстваше много добре от един момент нататък. Това го накара да играе по-атакуващо и да рискува повече, докато аз бях твърде пасивен в някои периоди от мача. - сподели Димитров след срещата - Условията също бяха тежки, но въпреки всичко останах спокоен и запазих концентрация. Знам, че разочаровах публиката, но няма как. Някой трябва да загуби. Не трябваше да мисля твърде много за възможностите, които пропуснах. Пропилях доста шансове, но знаех, че ако съм търпелив и спокоен, нещата ще се получат", каза шампионът от Бризбейн.

Четете още

Григор Димитров суперфаворит срещу Кокинакис

Григор Димитров суперфаворит срещу Кокинакис

Григор разузнава Кокинакис от ледена вана

Григор разузнава Кокинакис от ледена вана

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама