Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16900044 www.bgdnes.bg

До седмица решават ще се бие ли Кобрата за титла

Световната боксова асоциация ще реши в следващите 7 дни дали Кубрат Пулев ще получи разрешение да боксира за една от двете титли на WBA срещу Махмуд Чар, съобщи jungle.bg.

Очаква се в последните дни на месеца да се събере рейтинговата комисия на организацията. В нея ще се дискутира дали Кобрата ще бъде поставен в Топ 15 на организацията. Довод за това е победата над Анджей Вавжик през декември.

Реклама

Всеки месец комисията заседава. На сбирките се отчитат резултатите от боксовите галавечери и се нанасят промени в ранглистата на WBA. Предложенията се обсъждат и гласува

Към момента има двама боксьори, които българският боксьор може да замени. Първият от тях е Джарел Милър (САЩ). Скандалният американец беше арестуван няколко дни след мача с Даниел Дюбоа за кражба на автомобил. Той тепърва ще минава през съдебни дела, за да доказва своята невинност.

Вариантите
Другият вариант е Филип Хъргович (Хър). Непобеденият хърватин е официален претендент на друга професионална организация. Хъргович е добър познайник на Кобрата. Точно срещу него българинът се контузи през 2017-а в един от последните спаринги преди мача с Антъни Джошуа, който пропадна заради травмата.

Ранглистата
Единственият начин Кубрат Пулев да се боксира с носителя на регулярния пояс на WBA Махмут Чар (Гер) е, ако влезе в ранглистата. В момента се проучва и другият проблем за провеждане на срещата – делата на германския боксьор срещу организацията.

Четете още

Пулев се бие с Чар в Рияд

Пулев се бие с Чар в Рияд

Мачът на Кубрат Пулев за титлата е под въпрос

Мачът на Кубрат Пулев за титлата е под въпрос

Кобрата пак се бие за титлата

Кобрата пак се бие за титлата

Кубрат Пулев: Ще надмина брат ми Тервел по деца

Кубрат Пулев: Ще надмина брат ми Тервел по деца

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама