Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16985740 www.bgdnes.bg

Гришо разкри кой е най-ценният съвет на майка му

"Още от както бях малък, майка ми винаги ми повтаряше, че преди да бъда велик шампион, трябва да бъда добър човек. Това е един от първите ми спомени и до днес го нося със себе си."

Това разкри тенисистът Григор Димитров, като го определи за най-ценния съвет, който е получавал. По време на престоя си в София трикратният полуфиналист от Големия шлем даде интервю за bTV, в което говори за семейството си, самотата на корта, критиките и още много интересни теми.

Реклама

"Ние сме много сплотено семейство. Днес, осъзнавам, че споделям с родителите си много повече, отколкото преди години. Те усещат винаги, когато имам нужда да бъдат до мен. И има нещо много специално в това да кажа: „Искам да сте с мен". В забързания ритъм на дните ми, в моментите, в които е най-тежко, когато сме заедно, тогава и дните стават някак по-красиви."

Димитров сподели как успява да се справи със самотата, която е неизменен спътник в живота на професионалните тенисисти.

"Кортът е едно от най-самотните места на света. Там няма с кого да си кажеш нещо. Там имаш само себе си. Трябва да слушаш слушаш мислите си, да  ги разбереш и да изпращаш правилните сигнали към себе си. Ти си най-добрият си приятел. Всеки има този диалог в главата си. Особено, когато играеш. Това чувство в стомаха. Пулсът ми, който се ускорява. Нощта преди мач. Толкова моменти има още преди да започнеш двубоя. Тогава разбираш кой си."

Хасковлията е наясно с критиките, които получава след загуби и отговори на своите хейтъри.

"Всеки може да играе на дивана от вкъщи. Нормално е това нещо и съм го приел независимо дали ми харесва. От баща ми се научих да не обръщам внимание на тези неща и да се наслаждавам на играта си."

Четете още

Гришо скочи на хейтърите: Всеки може да играе от дивана!

Гришо скочи на хейтърите: Всеки може да играе от дивана!

Гришо се върна към корените си (СНИМКИ)

Гришо се върна към корените си (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама