Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17040569 www.bgdnes.bg

Щерка надъхва Алберт в Банско

Нека феновете бъдат шумни на слалома в неделя, призова най-добрият ни алпиец

Най-добрият български скиор в алпийските дисциплини Алберт Попов е готов за успешно представяне в слалома в неделя. Този уикенд зимният ни курорт Банско е домакин на кръг от Световната купа. Това е и най-значимото спортно събитие у нас през годината.

Реклама

Дъщеричката на Алберт - Кая, ще стиска палци за татко си край пистата на Бъндеришка поляна. Там ще бъде и годеницата на скиора - Деница Чаева. Семейството, както и домакинската публика със сигурност ще са най-голямата мотивация за 26-годишната ни звезда. 

"Ще има после да й показваме, че и тя е била на това състезание", коментира с усмивка скиорът. Попов вече е калил щерка си, като я заведе на планина едва 9-месечна. Кая показа, че не се плаши от студ и сняг по време на разходки из Швейцарските Алпи.

"Сезонът не е това, на което се надявах. Все пак остават още пет старта и дано те бъдат моите. Силите са толкова изравнени, че ако не рискуваш, нямаш никакъв шанс. Дори да си в най-добра форма, атмосферните условия могат да ти попречат. Както стана в Шамони", коментира Алберт.

"Да караш пред родна публика, от една страна, те зарежда, но от друга - е голяма отговорност. Нека феновете бъдат шумни, да подкрепят всички, за да покажем на света колко е хубаво в България. Реално в този брутален спорт всички сме приятели. Но на трасето всеки е сам за себе си", обясни Попов.

Той вече изпробва трасето в Банско, което засега е в оптимална форма. България ще бъде представена в стартовете в Банско и от Калин Златков, който покри норматива. 

Реклама

150 милиона гледат към България

Над 20 големи световни телевизии ще излъчват на живо двата старта от Банско - гигантския слалом в събота и слалома в неделя. Очакванията са най-малко 150 милиона зрители от цялото земно кълбо да вперят поглед към България и зимния ни курорт Банско. Спусканията ще се предават на български език по Нова Спорт и Евроспорт.

Синоптиците вещаят хубаво време за първия ден от Световната купа. Гигантският слалом ще се проведе при положителни температури, като между облаците ще се показва и слънце. Още в нощта срещу неделя обаче прогнозите са за влошаване на обстановката. Първо ще завали дъжд, който за спусканията на Алберт може да премине и в сняг. Температурите ще се задържат над нулата. 

Състезанието чупи рекорди

Стартовете от Световната купа в алпийските ски в Банско (10-11 февруари) ще счупят рекордите по участници за сезона и в двете дисциплини.

Само за гигантския слалом в събота са потвърдени вече 85 състезатели от 20 нации. Досега през сезона най-много алпийци в тази дисциплина - 71, имаше във Вал д'Изер, Алта Бадиа и Аделбоден.

Идентична е ситуацията и в слалома, където участва Алберт Попов. За Банско са заявени 95 състезатели от 21 държави, а в стартовете до момента не е имало повече от 80 участници. 

Четете още

Алберт Попов изпробва пистата в Банско

Алберт Попов изпробва пистата в Банско

Глезят Стоичков с телешки стек за ЧРД

Глезят Стоичков с телешки стек за ЧРД

Алберт и Деница празнуват 8 години връзка

Алберт и Деница празнуват 8 години връзка

Реклама
Реклама
Реклама