Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17695635 www.bgdnes.bg

Плувецът Петър Стойчев: Жилила ме е медуза

"Плувните маратони изискват специална подготовка и нагласа. Не само заради дължината на дистанцията, а и заради неочаквани срещи с медузи. През 2004 г. имах среща с една такава в Китайско море. Но това е част от играта. Плувецът трябва да бъде подготвен.", разказва плувецът Петър Стойчев в "Тази събота и неделя" по бТВ.

Преплуването на протока Гибралтар е едно от най-лесните от Океанската седморка, а за Петър Стойчев тепърва предстоят по-трудните предизвикателства.

Той успя да премине разстоянието между Европа и Африка на 16 април с време 3 часа и 36 минути.

"Гибралтар е един от най-кратките и най-лесният проток за преплуване. Дистанцията е около 10 морски мили. Ние преплувахме 16,4 км поради теченията. Самото плуване не беше толкова трудно. Бяхме група от четирима плувци. По правилата нямаме право да се състезаваме - стартираме заедно, плуваме заедно и финишираме заедно, заради мерки за безопасност. За тези преплувания няма час, ден и дата, в които да плуваш. Отиваш на определеното място и чакаш организаторите да дадат знак, че времето е подходящо и атаката може да се направи.", разказва плувецът.

Четете още

Петър Стойчев предизвиква Гибралтар

Петър Стойчев предизвиква Гибралтар

Признание за Петър Стойчев! Влиза в Техническия комитет 
по плуване на олимпиадата в Париж

Признание за Петър Стойчев! Влиза в Техническия комитет по плуване на олимпиадата в Париж

Петър Стойчев преплува протока Кук

Петър Стойчев преплува протока Кук

Петър Стойчев печели в леда

Петър Стойчев печели в леда

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама