Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17712040 www.bgdnes.bg

Александър Везенков: Контузиите спряха прогреса ми в НБА!

Спортист №1 на България Александър Везенков беше изправен пред американските медии за пресконференция, в която говори за първия си сезон в Сакраменто Кингс и НБА. Родният национал разкри трудностите и проблемите, които е срещнал в най-силното баскетболно първенство и сподели плановете си за следващите месеци. Той намери и положителна страна на ранния край на сезона за "кралете".

"Мога да кажа, че беше странен сезон - призна Саша. - С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен."

Везенков открои и разликите между европейския баскетбол и играта в Северна Америка.

"НБА се различава с качеството на талантливите играчи - казва българинът. - Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри." Помолен да коментира своите непосредствени задачи в личен и професионален план след края на първенството, Везенков заяви: "Все още нямам планове за паузата между сезоните. Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни. Сега имам достатъчно време. Това е голямата разлика. Имам 5-6 месеца до следващия сезон и ще ги използвам, за да подобря генерално представянето си."

Четете още

БРАВО! 6 млн. долара за 6 месеца изкара Везенков в НБА

БРАВО! 6 млн. долара за 6 месеца изкара Везенков в НБА

Александър Везенков: Не разбирах защо не играя редовно

Александър Везенков: Не разбирах защо не играя редовно

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама