Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1824871 www.bgdnes.bg

Стенли отново на "Васил Левски

За благотворителна инициатива

Стенли отново на "Васил Левски"

Мач събира български и английски звезди срещу левкемията

Георги ИВАНОВ
Лекуващият се от левкемия капитан на "Астън Вила" Стилиян Петров много вероятно отново ще облече фланелката на "трикольорите" на 25 май тази година.
На тази дата на стадион "Васил Левски" ще се играе мач в подкрепа на бившия капитан на "лъвовете" и с благотворителна кауза, организиран от клуба на ветераните на бирмингамския тим, обявиха шефът й Дейвид Нортън и търговският директор Дейвид Уест. Билетите ще са по десет лева, като дори участниците в събитието ще си ги купят, а събраните средства ще отидат за болни деца и сираци.
На терена ще появят повечето от четвъртите в света начело с Христо Стоичков и ще бъдат водени отново от Димитър Пенев. Други наши футболни звезди също ще са на терена, като и Димитър Бербатов е потвърдил участието си. Със сигурност участието си за "Вила" са потвърдили звезди като Колин Хендри, Стан Колимор, Тони Дейли, Марк Дрейпър, а мениджър за тази среща ще бъде Брук Риок - бивш футболист на "Астън Вила", също така водил "Арсенал".
"Подготовката за тази инициатива се води дълго време, около половин година вече - призна спортният министър в оставка Свилен Нейков. - Направихме вече няколко срещи с колегите организатори от клуба ДАстън ВилаУ. Най-хубавото е, че всички тези средства от мача на 25 май ще бъдат за болните деца от левкемия. Нашият отбор ще бъде събран по предложение на Димитър Пенев и ще излезе срещу ветераните на ДАстън ВилаУ. Успоредно с това ще се проведе и детски турнир, обясни министърът в оставка при встъпителните си думи. Надявам се, че ще покажем сила като общество."
"Самият Стан в момента е много добре здравословно, но лечението му продължава - каза Дейвид Нортън. - Не обсъждаме публично нещата около него, защото уважаваме личното му пространство, а и му е нужно спокойствие. Но мисля, че има голяма вероятност той да дойде за мача и дори да излезе на терена. Говорили сме с него и той обеща, ако се чувства добре, да играе поне малко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама