Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1824890 www.bgdnes.bg

Треньорът на Мъри - Георги Тодоров: Ще видим има ли промяна при "сините"

Георги ИВАНОВ
Георги Тодоров е бивш футболист на "Левски", а впоследствие и треньор на тима в самия край на миналия век.

- Г-н Тодоров, какви са очакванията ви за дербито между "Ботев" (Пд) и "Левски"?
- Има всички предпоставки за много интересен мач. Треньорите и на двата тима - Станимир Стоилов и Илиян Илиев, искат отборите им да играят комбинативен и атрактивен футбол. В случая амбициите на "Левски" са много по-големи, те гонят титла. Но това им носи и голямата отговорност да побеждават във всеки мач. За "Левски" следващите четири мача са от изключителна важност.
- Защо точно четири мача?
- Сега "Левски" играе с "Ботев". Следват мачове с "Монтана", "Черно море" и "Берое", в които задължително трябва да бъдат записани победи. След това вече идват големите мачове с ЦСКА и "Лудогорец". До тези двубои "Левски" трябва да има пълен актив от точки. Да натрупа игрова практика и самочувствие. Точно в следващите няколко мача ще се види дали е настъпила промяната в играта на "сините" в сравнение с представянето през есента. В първия кръг срещу "Черноморец" не можахме да видим дали има промяна. Просто бургазлии не можаха да окажат кой знае каква съпротива.
- А какви промени са били нужни в играта според вас?
- През есента отборът играеше бавно, беше лесно разгадаем и имаше доста пробойни в защитата. Но проблемът в дефанзивен план не е отсега. Натрупаните слабости са от две-три години и е задължително да бъде преодолени. Не е нормално да се допускат толкова голове. Липсват и голмайсторите - само Базил де Карвальо се изявява като такъв. Сега би трябвало да се разчита и на Родригес да бележи.
- Илиян и Мъри ще могат ли да се изненадат с нещо на терена?
- Двамата са много добри приятели и се познават. Затова ще бъде трудно надиграването и надлъгването. И Илиян, и Мъри са амбициозни млади специалисти, затова очаквам с такъв интерес двубоя.
- Били сте треньор на Стоилов в "Левски", какви са ви впечатленията от него?
- Мъри беше много добър футболист, а и е добър човек. Но все пак в спорта е амбициозен и непреклонен. Той навремето беше барометърът в "Левски". След това постигна много и като треньор. Всички помним, че под негово ръководство отборът записа невероятен сезон в Лига Европа, а на следващия игра в групите на Шампионската лига. Ако тогава трите отбора не бяха "Барселона", "Челси" и "Вердер", "Левски" можеше да запише една или две победи като домакин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама