Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1825006 www.bgdnes.bg

Олимпийският шампион по бокс Петър Лесов: Забравиха ни! Не е честно

Олимпийският шампион по бокс от Москва '80 Петър Лесов е много разочарован от отношението на обществото и политиците към легендарните спортисти. Повод за неговото съжаление е унизителното принизяване на неговия добър приятел и колега Ивайло Маринов, който получи по-ниска степен орден "Стара планина" в сравнение с други големи шампиони.
"Всичко е нагласено - обясни Петър Лесов. - С Ивайло се чухме след последните номинации за ордена "Стара планина" първа степен. На него му дадоха втора. Та с какво той е допринесъл по-малко от другите? Вече никой не пита за олимпийския шампион Даниел Петров. Не се сещат какво се случва със Серафим Тодоров. Забравиха ни!"
Лесов беше обявен за Треньор щ1 на България през 2009-а, когато под негово ръководство в националния отбор Детелин Далаклиев стана световен шампион в Милано. Наставникът е освободен две години по-късно.
"Не постъпиха честно с мен - припомня си ситуацията с освобождаването Петър Лесов. - Новоизбраният президент Краси Инински беше казал, че ще разчита на мен до олимпиадата в Лондон, но ме освободи преди това. Като цяло той върши много добра работа, защото създаде дисциплина в отбора. По мое време боксьорите се оплакваха, че съм им забранявал да пият кока-кола. Сега дори и газирана вода не могат да близнат. Опитвах се да има ред. Дори казвах на Кубрат Пулев-Кобрата: Закъснееш ли, няма да влизаш в залата."
Петър Лесов планира да отвори зала, в която да работи с любители.
"Скоро ще стане. Ще бъде за кеф, а не да гоня високо спортно майсторство. Залата ще бъде някъде близко до мястото, където живея - около столичните квартали "Слатина" и "Дружба"."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама