Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/18366717 www.bgdnes.bg

Ярослава, която счупи рекорда на Стефка, скача върху... младеж

*Рекордьорката, която победи Стефка Костадинова

*Магучих люби сина на треньорката си

Новата световна рекордьорка в скока на височина Ярослава Магучих скача и на по-млади момчета, показва проверка на "България Днес". Сочената за най-красива украинска лекоатлетка е на 22 г., а гаджето й Назар Степанов е с две години по-млад и е състезател на 110 м с препятствия. Освен това е син на треньорката й Тетяна Степанова. 

37-годишното върхово постижение на Стефка Костадинова в скока на височина от 2,09 метра падна. Подобри го украинката Ярослава Магучих. Световната и европейска шампионка от Украйна, която е само на 22 години, скочи 2,10 метра от първи опит на турнира от Диамантената лига в Париж и сложи край на българската хегемония в дисциплината. 

Реклама

Костадинова постави този световен рекорд от 2,09 м на планетарния шампионат в Рим през 1987 г. До момента най-доброто постижение на Магучих беше 2,06 м.

В началото на миналия месец Магучих спечели европейската титла в Рим, а там тя беше наградена именно от Стефка Костадинова, която се върна на "Олимпико", където през 1987 г. постави своето върхово постижение.

Името на България е било в историята на световните рекорди на скок височина за жени благодарение и на Йорданка Благоева (1,94 през 1972-а), и на Людмила Жечева-Андонова (2,07 през 1984-а). 

"Влизайки в състезанието, имах чувството, че ще преодолея 2,07 м, но също така вярвах, че имам сили и за 2,10 м - заяви след старта новата рекордьорка. - Досегашният рекорд се задържа доста дълго и съм щастлива, че записах името на Украйна срещу новото върхово постижение."

Четете още

Украинка би рекорда на Стефка Костадинова!

Украинка би рекорда на Стефка Костадинова!

Мирела Демирева е шеста на Диамантената лига

Мирела Демирева е шеста на Диамантената лига

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама