Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1964543 www.bgdnes.bg

Изгонен от Фъргюсън стана душата на "Юве"

"Ювентус" стана шампион на Италия и отприщи огромна радост в Торино. По улиците на града празнуваха хиляди запалянковци. Всички скандираха имената на футболистите и треньора Антонио Конте. "Старата госпожа" намери и своя нов герой. Това е френският полузащитник Пол Погба (20 г.), който дойде през лятото от "Манчестър Юнайтед" като свбоден агент. Халфът бе изгонен с червен картон срещу "Палермо", но с изявите си през сезона е с огромна заслуга за триумфа на "Юве". Младежът определено има характер. Той не се поколеба да скочи на самия Алекс Фъргюсън, след като напусна "Олд Трафорд".


"Сър Алекс е най-лошият мениджър, с когото съм работил - заяви Погба. - Той не ме пускаше да играя, защото смяташе, че не съм достатъчно добър. Фъргюсън не ми даде шанс, а върна Пол Скоулс, който вече се беше отказал. Сега аз ще му покажа на какво съм способен." И Погба наистина го направи! Според статистиката това е титла №29 за "Юве". За феновете спечелените трофеи са 31. Те добавят и двете отнети първи места след корупционния скандал през 2006 г. Тогава грандът от Торино беше изпратен в Серия "Б".
Шампионският купон започна веднага след победата над "Палермо" с 1:0. Успехът и на теория гарантира първото място на "старата госпожа". В голямата радост наставникът Антонио Конте бе съблечен почти гол от играчите и хвърлен във вана с ледена вода.
В клуба започнаха да пристигат и поздравления от бивши звезди на тима. Отчетоха се Зинедин Зидан, Едгар Давдис, Давид Трезеге...
Междувременно "Милан" се доближи до участие в Шампионската лига. "Росонерите" победиха трудно "Торино" с 1:0. Гола отбеляза Марио Балотели. Така три кръга преди края на сезона играчите на Масимилиано Алегри имат четири точки преднина пред "Фиорентина" в борбата за третото място.

 Бербатов се прецака

Димитър Бербатов можеше днес да празнува като шампион на Италия, ако през лятото беше приел офертата на "Ювентус".
Вместо това той се бори за десето място във Висшата лига на Англия с "Фулъм". Тимът на Бербатов загуби с 2:4 от изпадналия "Рединг" в последния кръг.

След края на срещата феновете заслужено освиркаха футболистите на "Фулъм". През всичките 90 минути на двубоя с "Рединг" си личеше, че на никой футболист на домакините не му пука как ще завърши мачът.



 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама