Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/2013769 www.bgdnes.bg

Иван Вуцов: С тия играчи е мъка

Георги ИВАНОВ

"Първото нещо, което трябва да направи ръководството на "Левски", за да преодолее кризата след загубата на титлата, е да се намерят класни футболисти." Така започва рецептата на легендарния защитник и треньор на отбора Иван Вуцов за издигането на нивото на тима.
Повечето от настоящите играчи задължително трябва да бъдат продадени или клубът да се отърве някак от тях в името на доброто бъдеще на отбора, смята Вуцов.
"Първото нещо е да се направи подбор на кадрите - твърди "синята" легенда. - Тези футболисти нямат необходимите качества, за да играят в "Левски". Ако ще се взимат чужденци, те трябва да са по-малко, но много по-качествени. Няма смисъл както сега да се хвърлят торби с пари, а накрая купените от чужбина да не са нищо повече от българите. Те не помагат с нищо за вдигането на нивото на отбора. Задължително е да се даде път на младите момчета от школата ни. Там има добри футболисти, които могат много да израснат. Да, необходимо е да се прояви търпимост, но това е пътят, както показа "Литекс".
Тези проблеми трябва да бъдат решени до началото на лятната подготовка, за да може всички да са по-спокойни за началото на квалификациите за Лига Европа.
"Първото препятствие е Лига Европа и с този състав няма да може да го прескочим и да влезем в групите. Необходими са спешни мерки в посоката, за която говоря. С двама или трима, но много стойностни чужденци, които да влязат в оформянето на гръбнака на състава, и с млади и нахъсани наши юноши можем да играем наесен в групите", е мнението на големия ни специалист.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама