Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/4355092 www.bgdnes.bg

Бившият национал Георги Чиликов: Бербо можеше да помогне

Бившият национал на България Георги Чиликов е оптимист преди двата мача на "лъвовете" срещу Хърватия и Норвегия от европейските квалификации. Сблъсъкът на Националния стадион "Васил Левски" е този петък от 21,45 часа.

"Забелязвам, че в нашия национален отбор има настроение. Разбира се, от един изигран досега мач не могат да се правят генерални изводи", каза Чиликов пред "България Днес".

Реклама

"Няма да бъде някаква суперизненада, ако успеем да вземем нещо на Хърватия. Играем у дома и това е наш плюс. Действително съперникът разполага с един изключителен състав. Нашият потенциал в сравнение с техния е значително по-малък. Това не означава, че нямаме шансове. Важно е да се запази това позитивно мислене", смята 36-годишният бургазлия.

Таранът, който в момента е помощник-треньор на "Ботев" (Пд), си припомни за победата над "шахматистите" с 2:0 преди 12 години. Тогава Чиликов влиза като резерва на Димитър Бербатов, който се контузва още през първото полувреме. Двубоят е паметен, тъй като се явява откриване на Националния стадион "Васил Левски" след дългогодишен ремонт, а на трибуните има 43 хиляди екзалтирани фенове.

"Тогава двубоят беше много важен, както е сегашният. Разликата е, че в състава ни имаше много повече конкуренция по всички линии. Първенството в "А" група също беше по-конкурентно. А и като цяло в националния ни отбор личаха имената на по-големи звезди. Сега има доста млади момчета, които безспорно притежават качества и трябва да ги покажат", обобщи Чиликов.

"В онази среща влязох на мястото на Бербатов. Изтървах 2-3 ситуации за гол след добри наши атаки. Естествено, че Бербатов можеше да е полезен на националния отбор и към днешна дата. Човек, който играе на такова ниво във Франция, няма как да не е ценен за тима. Още повече че и конкуренцията в атаката на националния сега не е чудовищна", анализира ситуацията помощник-треньорът на "Ботев".

"Мачът с Норвегия също е много важен. Скандинавците като хора са силни характери, но не съм гледал отбора и не го познавам. При всички случаи 4 точки от тези два мача няма да е лошо постижение", смята Георги Чиликов, който бе част от националния по време на европейското първенство в Португалия през 2004 година.



Реклама
Реклама
Реклама