Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9616131 www.bgdnes.bg

"Славия" запази Тасевски за "Левски"

"Славия" запази един от най-опитните си футболисти - Дарко Тасевски, за двубоите с "Левски". Двата тима ще се изправят един срещу друг в 1/4-финал за Купата на България днес и в Първа лига в неделя.

Халфът изненадващо не бе дори в групата за мача с "Монтана" (2:1) през уикенда. Причината са леки болки в адукторите, научи "България Днес". Затова треньорският щаб на "белите" предпочел да запази креативния футболист за двете срещи с "Левски". Дали ще започне като титуляр днес ще се решава допълнително според състоянието на терена на стадиона в "Овча купел" след падналия над София сняг. Още по-важен за "белите" е двубоят от Първа лига на "Герена" в неделя. "Славия" е на 11-о място в класирането с едва 19 точки. Последният "Етър" е само с три по-малко.

Реклама

Тасевски и днес е сред любимците на "сините" фенове, въпреки че в момента е в "Славия". Халфът бе в "Левски" в продължение на пет години. Той е част от отбора, станал шампион на България за последен път през 2009 година.

За разлика от "Славия" "сините" имат куп проблеми преди двубоя днес. С травми са шестима от футболистите, без да се броят трайно контузените братя Борислав и Радослав Цоневи и Андриан Краев. Почти цялата защита на "Левски" е извън строя. Контузени са Фейсал Рерас, Ребин Сулака, Начо Монсалве, Матео Стаматов и Драган Михайлович. От всички тях само за последния има минимален шанс да се възстанови за мача с "белите". Другите петима ще са на линия най-рано след прекъсването в първенството заради мачовете на националния отбор. Така в центъра на отбраната треньорът Славиша Стоянович остана само с Живко Атанасов и младока Георги Александров. При нужда там може да бъде върнат и Тома Даске, както се случи срещу "Ботев" (Вр). Аут в нападение е Стивън Петков, който също е контузен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама