Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/13698877 www.bgdnes.bg

Касапин вее главата на жена си

Убиецът тържествено разнася отсечената част по улиците, осъждат го на 8 г.

Съпругата си на парчета разфасова иранец и тримуфално тръгва да разнася отсечената й глава по улиците, за да се похвали с геройството си.
Гнусната сценка се разиграва в град Ахваз, където Саджад Хейдари и брат му Хейдар атакуват брутално 17-годишната Мона, пише „Мирър“. Бият я с юмруци, шутове и камъни, смилайки я на кайма, преди да й отрежат главата със сатър. За да покаже на всички, че е изчистил накърнената си чест, Саджад тръгва на парад с главата и сатъра.
Момичето си навлича зловещия край, след като е насилствено омъжено на 12 години и тормозено от съпруга си. Преди няколко месеца тя бяга от домашното насилие при това с друг мъж. Баща й успява да хване следите й до Турция и тръгва да я търси. Когато я намира, я завлича обратно в Иран и я предава на зетя да се разправя с нея. Във фаталния ден Мона е изхвълена от кола пред дома на съпруга си, където е заклана като животно.
Убийствата на честта, макар и често срещани, са незаконни. Саджар е арестуван, като срещу него са повдигнати обвинения за убийство и умишлена атака. Първото обвинение му носи 7 години и половина в кауша, а второто – още осем месеца. Пред съда бащата на момичето защитава решението на семейството да омъжи Мона на 12 г. и посочва, че насилието над жени е нещо съвсем нормално и не трябва да му се обръща внимание.

Снимка А
Саджад обикаля доволен след убийството

Снимка Б
Мона е омъжена на 12 г. за Саджад и му ражда едно дете

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама