Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/17328627 www.bgdnes.bg

Грип препарира учителка по история

Шери си мисли, че е настинала, и не търси медицинска помощ, докато не й отрязват ръцете и краката

Коварна болест покосява учителка по история и я превръща в развалина.

Шери Муди (51 г.) до миналата пролет е обикновен преподавател в тексаска гимназия. Тя изцяло се слива с пейзажа - нито има медали за най-добър учител, нито попада в съда заради джиджи-биджи с ученици. Тя става известна по ужасяваща причина - ръцете и краката й изсъхват, пише порталът "Яху". През април 2023 г. по време на училищна екскурзия из Средните щати, тя започва да чувства отпадналост и замаяност.

Реклама

"Ходихме много насам-натам, беше нормално да се изморим (на екскурзията). Реших именно, че съм се претоварила" - разказва даскалката. След завръщането й у дома положението й бързо се влошава. Тя не влиза в часовете по история, защото лежи в леглото с температура. На втората нощ се събужда с 40 градуса и затруднено дишане. Решава, че е с коронапневмония, и вика линейка. Тестовете са отрицателни. В здравното заведение й поставят на пръв поглед тривиална диагноза - грипна пневмония, усложнила се в бактериална. Учителката е лекувана по протокол, но получава септичен шок. Дотогава тя дори не е знаела какво точно е сепсис, а го научава от "най-първа" ръка. Животоспасяващата терапия в нейния случай включва изтласкване на кръвта към централната сърдечносъдова система и пречистването й. Това се случва за сметка на циркулацията в крайниците. Ръцете и краката на учителката изстиват, след това посиняват и накрая изсъхват като мъртви клони на дърво. Два месеца след разболяването й и четирите крайника са отрязани. Сега горката Шери Муди е препарирана като "кактус". Пенсионирана по болест, бившата учителка получава символична сума на месец. Въпреки всичко Шери е щастлива - отървала е кожата. Сега се радва на порасналия си син, неговите деца и на грижите на любящия си съпруг.

"Ходете на лекар навреме! Ако аз го бях направила, щях да се размина с домашно антибиотично лечение. А съм без ръце и крака" - предупреждава преподавателката. Ако не са били близките й, тексаската е щяла да изгние в приют за бедни, обладавана от наркомани.

Четете още

Има опасност да ампутират и ръката на блъсната от автобус жена в София

Има опасност да ампутират и ръката на блъсната от автобус жена в София

Марсело си реже пръстите за хубост

Марсело си реже пръстите за хубост

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама