Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/17732931 www.bgdnes.bg

(ВИДЕО) Нова жертва на стръвница в Румъния, 14 убити от мечки за пет години

72-годишна шотландка заедно със свой приятел са шофирали по едно от най-криволичещите шосеta в света, което се намира в местността Трансфъгъраш в Карпатите, където стават жертва на нападение от кафяви мечки, съобщават медиите в Букурещ.

Туристите забелязват двойка диви животни отстрани на пътя и спират. Жената отваря прозореца на автомобила, за да ги снима, когато изведнъж едно от тях се изправя на задните си крака и се втурва към автомобила.

Реклама

"Просто исках да го снимам", казва жената пред местните репортери от болничното легло. "Ние бяхме в колата и щяхме да го снимаме, когато мечките се приближиха до прозореца на колата."

В следващият момент мечката се навира в автомобила през отворения прозорец прозореца и захапва ръката на туристката от Шотландия. Приятелят на жертвата натисна газта, преди звярът да успее да причини още повече рани на спътничката му.

През последните години в Румъния зачестяват случаите с кафяви мечки, които нападат хора. В страната обитават около 8000 кафяви мечки, което е повече от всяка европейска страна с изключение.

В периода от 2016 до 2021 г. са регистрирани 154 нападения на мечки срещу хора, а 14 души са загинали. Това се превърна в толкова сериозен проблем, че румънски политици добавиха инициативи за увеличаване на ловните квоти към своите предизборни агитации.

Четете още

РЕКОРД! 166 дни спа мечката Йета

РЕКОРД! 166 дни спа мечката Йета

Полицай се дегизира като мечка, лови наркотрафиканти

Полицай се дегизира като мечка, лови наркотрафиканти

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама