Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/17948205 www.bgdnes.bg

ЕТО какво е състоянието на премиера на Словакия

Премиерът на Словакия Робърт Фицо отново беше опериран и все още е в сериозно състояние, предаде Франс прес. Новината съобщи словашкият министър на отбраната Робърт Калиняк.

"Състоянието му все още е много сериозно", заяви Роберт Калиняк

"Той беше подложен на близо двучасова операция. Състоянието му е все още много сериозно. Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата", допълни той.

Реклама

По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер.

Следователите отведоха предполагаемия извършител на нападението в апартамент, който той споделял със съпругата си в град Левице, според кадри на телевизия "Маркиза.

"Полицията остана в апартамента в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от апартамента", обяви частната телевизия.

Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше обвинен в опит за убийство заради тази атака, която полицията определя като политически мотивирана.

Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено заседание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на около 80 километра от Левице. Той беше транспортиран в болницата в Банска Бистрица за операция, продължила пет часа. 

Четете още

Людмила Филипова гостува на изложение във Франкфурт

Людмила Филипова гостува на изложение във Франкфурт

Над 180 бона дължи федерацията по щанги

Над 180 бона дължи федерацията по щанги

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама