Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6433335 www.bgdnes.bg

Ванга лекувала артрит и с жаба

Случай на излекуван човек от артрит с истинска жаба помни племенницата на Вангелия Гущерова. Дошъл един ден при Ванга багерист, който имал дългогодишен артрит. Освен това получил и рана на коляното при работа. "Съветът на моята леля беше странен - да намерят една жаба, да я одерат и да залепят кожата й на болното място. Изпълнил човекът нарежданията на леля ми, спал след това непробудно две денонощия, докато преди това изобщо не можел да заспи, а обикновено взимал големи дози приспивателни. Когато се събудил, превръзката му била паднала и на нея имало бяло жило, като от цирей, дълго 10 см. Само след седмица раната му зараснала и кракът му беше спасен, нямаше и помен от артрита", пише племенницата Красимира Стоянова в спомените си за Ванга. По-късно жената прочела, че в кожата на жабата са открили такива вещества, че ако жаба бъде ухапана и от най-отровната змия, не може да умре, защото тези вещества неутрализират отровата. На двама излекувани от артрит става свидетел и друг близък на Ванга - синът й Димитър. Преди време на човек от Пловдив му се възпалила ръката и не можел да спи. Ходил на лекар, казали му, че е шип, но Ванга казала, че е артрит. "Майка ми го посъветва да вземе две пакетчета тамян, да го счука на прах, да го разбърка с 50 г ябълков оцет и да направи лапа, която да покрие с вълнен парцал. Болката на човека изчезна", разказва синът.
Пак артритни болки пророчицата лекувала и по следния начин - съветвала болният да натопи вълнен парцал в бензин, да го постави на болното място, а отгоре да сложи сгорещена медна чинийка - топлината й да може да се понася - така да направи три сеанса. И на него болката му изчезнала.

АРТРИТЪТ Е ПОБЕДИМ

Артритът е болест на ставите. Може да е обикновен или ревматоиден, който е автоимунно заболяване. Протича в остри и хронични форми с поражение на една или няколко стави. Причините може да са многобройни - ревматизъм, травма, нарушение на обмяната на веществата и много други. Най-често срещаният вид артрит е остеоартритът, означаван още като остеоартроза, или дегенеративна ставна болест. Състоянието е лечимо, когато се открие навреме, а понякога протича с фази на облекчение, които могат да продължат с години. Пророчицата Ванга е споделяла, че артрит може да се получи и от много работа. "Трябва да се спазва правилото работа-почивка, иначе телата ни не са пригодени само да работят и се разболяват", споделяла Ванга. Освен това специално ревматоидният артрит може да засегне сърцето и да доведе до развитие на перикардит, което е сериозно възпаление на сърдечната обвивка. Една от любимите рецепти на Ванга против артрит е комбинацията между чесън и зехтин. Смес от пресован чесън - една глава, и зехтин - една супена лъжица, се залива с чаша вряла вода (200 мл). Пие се сутрин и вечер 30 минути преди ядене. Тази рецепта на Ванга е много популярна в Швейцария. Установено е, че значително намалява артритните болки и увеличава жизнените сили само след 3 седмици. Ако едновременно с това сутрин на гладно се взема и по лъжица мед, ефектът е фантастичен. Дори и да е гъст медът, никога не го подлагайте на термообработка.

Реклама

рецепта 1

Лечебен мехлем против заболяването

Вземете 100 г белени тиквени семки, 30 г разтопено, но не и пържено краве масло, 30 г рициново масло, 30 г пчелен домашен мед. Смелете тиквените семки, към тях прибавете маслото, след него сложете и рициновото масло. След като объркате, трябва да получите фина еднородна смес. През това време маслото ще започне да се стяга. Сложете накрая меда и отново разбъркайте. Като намажете, поставете отгоре марля и го вържете с шал. Съхранявайте на хладно място и всеки път, когато изпитвате болки в колената, в глезените, в рамената, в лактите, китките, дори и в пръстите, мажете с този лечебен мехлем.

рецепта 2

С ябълков оцет и мед

В чаша хладка вода се прибавят 2 чаени лъжички ябълков оцет и 2 чаени лъжички пчелен мед. Водата се изпива на гладно, като през ден се прибавя и по една капка йод.

рецепта 3

Гръмотрън помага при заболяването

Смесват се по 40 г копър и зърнастец, 60 г хвойна и по 120 г гръмотрън и полски хвощ. Три супени лъжици от сместа се варят в 700 милилитра кипяща вода три минути. Кисне половин час. Прецежда се и се пие шест пъти дневно - три пъти по 100 мл 15 минути преди ядене и 3 пъти 30 минути след ядене. Болките спират след две седмици.

рецепта 4

Артрит се лекува и чрез петите

Една голяма глава чесън се смачква на дъска за хляб с люспите, добавя се 1 с. лъжица гъсто кисело мляко и 5-6 капки олио. Сместа се разделя на две - слага се на двете пети, отгоре се поставя памучен плат. Увива се и найлон, обуват се чорапи и се спи. Петите предварително се намазват с мас. Процедурата се прави 10 дни. Ефектът е голям. Кожата на петите може да се обели, но след време се оправя.

рецепта 5

Латинката се бори с артрита

Реклама

В буркан прясно набрани цветове от латинка се заливат с ракия първак. Стои на тъмно 40 дни. С тази смес се мажат болните места - сутрин и вечер. Ако е силна болката от ракията, се слага парче плат, напоено с течността, и се спи върху него.

рецепта 6

С мед и канела

Смесете 50 грама пчелен мед със 100 мл топла вода и прибавете към него 1 супена лъжица канела. С тази смес намажете болните места и ръцете си. След около месец болките са спрели.

рецепта 7

Рецепта за пиене

Смесват се 1 чаена чаша топла вода, 2 супени лъжици пчелен мед и 1 лъжичка канела. От тази напитка се пие два пъти на ден - сутрин и вечер по 1 чаена чаша на гладно. Тази рецепта лекува хроничен артрит.

рецепта 8

Ефективно лечение с оцет

Намокрете парче плат с винен оцет и увийте всеки пръст поотделно. Ръката се поставя в пликче за 7-8 часа. Ако е необходимо, времето се намалява, тъй като от оцета пръстите горят и се зачервяват. Рецептата се прилага до облекчаване на болките.

рецепта 9

При болки в коленете при лошо време

На коленете се слагат лапи от сварени листа от смрадлика. Прави се компрес и така се спи. Повтаря се няколко вечери поред.

рецепта 10

И брезовите листа се борят с артрита

Смесват се по 50 г от билките брезови листа, корени от троскот, малинови листа, трицветна теменуга и корени от репей. В 600 мл вряла вода се запарват 2 супени лъжици от билковата смес. Киснат 30 минути. Отварата се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 200 мл половин час преди ядене. След месец болките в ставите ще изчезнат.

Редакцията ще публикува и ваши рецепти, препоръчани от Ванга, на адрес: [email protected]

Следващия път - за болестта АТЕРОСКЛЕРОЗА

Реклама
Реклама
Реклама