Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6568564 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Барселона": Меси е преуморен!

Звездата на "Барселона" Лионел Меси и треньорът на тима Ернесто Валверде се договорили за това аржентинецът да остане на резервната скамейка срещу "Ювентус" още преди дни. Това твърди испанското издание "Ас". За последно Меси не бе сред титулярите на каталунците на 10 септември 2016 година при поражението от "Алавес" с 1:2. Лео получи почивка преди тежкото гостуване на "Валенсия" идната неделя. Той се появи в игра в 55-ата минута, а двубоят от Шампионската лига завърши без голове.
"Меси игра твърде много мачове от началото на сезона и носи голяма отговорност на плещите си. Дадох му малко почивка, защото е преуморен. Знаехме, че мачът ще се отвори през второто полувреме, и исках да го пусна в игра свеж с идеята да раздвижи играта ни. Това беше точният мач, в който Меси да не играе пълни 90 минути", коментира Валверде.
"Не крия, че това равенство ме удовлетворява. Евентуална загуба тук щеше да направи ситуацията опасна за нас в последния мач срещу ДСпортинг", добави старши треньорът на каталунците.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама