Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6731008 www.bgdnes.bg

ПОЛЕНТА С ГЪБИ

За полентата (качамака):
грис - 400 г царевичен
мляко - 500 мл прясно, сол
За соса:
гъби - 300 г (печурки), нарязани
масло - 3 с.л.
лук - 1 с.л., нарязан
чесън - 1 скилидка, счукан
сметана - 200 г
кашкавал - 200 г
лук - 1 ч.ч. пресен, нарязан на ситно
магданоз - 1 с.л., нарязан на ситно
копър - 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер
кашкавал - 1 парче (за поръсване)

Начин на приготвяне:
Пригответе качамака, като смесите млякото с 1 л вода, после завира. Посолява се и в него се изсипва сместа за качамака. Бъркайте, докато се сгъсти. Загрейте маслото в тиган и задушете вътре лука. Прибавете чесъна, а след 1 минута сложете вътре и гъбите. Когато се изпари водата, налейте сметаната и прибавете кашкавала. Поръсете с подправки и оставете сместа да покъкри, докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама