Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7013622 www.bgdnes.bg

Кръстиха Гришо Летящия българин

Григор Димитров за пореден път си спечели възхищението на тенис специалистите и публиката със свое отиграване. Това стана по време на мача на българина с Новак Джокович от 1/8-финалите на Мастърса в Синсинати.

В края на втория сет Гришо впечатли със смач с отскок. Той накара коментатора на Tennis TV да го нарече "Летящия българин". Камерите показаха и станалата на крака публика. Няколко човека дори се хванаха за главите невярващо.

Реклама

Преди това Димитров, който триумфира с титлата миналата година на същия турнир, изгради много добре разиграването с няколко слайс бекхенда, последвани от дълбок топспин форхенд. С точката българинът реално спаси сетбол, но впоследствие сърбинът успя да наложи волята си и все пак измъкна гейма.

Дъждът се оказа най-големият съперник на Григор и Джокович. Двубоят бе спиран на няколко пъти. В крайна сметка срещата бе окончателно спряна при резултат 6:2, 3:6, 1:2 в полза на сърбина и бе решено да бъде доиграна снощи. Победителят от него трябваше да излезе срещу следващия си съперник Милош Раонич няколко часа по-късно. Канадецът победи Денис Шаповалов 7:6(6), 6:4 преди началото на дъжда.

Лошата новина за всички тенисисти бе, че според прогнозите вчера над Синсинати заваля от сутринта и се очакваше да продължи така цял ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама