Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10013213 www.bgdnes.bg

Златно момиче показва супертяло на плажа

Ренета Камберова се борила с килограмите

Златното момиче Ренета Камберова показа перфектно тяло на плажа. 30-годишната бивша гимнастичка съчетава полезното с приятното. Тя бе гост на изнесен младежки тренинг в черноморския курорт Камчия, посветен на здравословния начин на живот. Ренета намери време да отскочи до плажа и нагледно да покаже до какви резултати водят редовните тренировки и здравословното хранене. Златното момиче вече не е активен спортист, но въпреки това поддържа страхотна форма.

Камберова призна, че след олимпиадата рязко е напълняла и е имала проблеми с килограмите. Гимнастичката бе част от ансамбъла, спечелил бронзов медал на игрите в Рио. В един момент си казала, че няма да пази диети, а просто решила да направи опит да се храни по-здравословно.

Реклама

"Започна да ми става интересно - коя храна за какво е, какво ти дава, какви са нейните функции - разказа Камберова. - И така е много по-лесно да я приемаш. Интересувайте се от това какво приемате и с какво се храните, защото в крайна сметка няма нищо по-важно от здравето. Спортът е здраве, храната също е здраве."

Камберова е трупала излишни килограми и като състезател, но бързо е успявала да се върне във форма. Преди време тогавашният треньор на ансамбъла Илиана Раева разказа как я е срещнала на улицата страшно напълняла. "Погледнах я и й казах: Ако отслабнеш 15 кг, ще те взема в националния!", разкрива настоящият президент на федерацията. Камберова прави точно това и в резултат става абсолютна световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика, олимпийска медалистка от Рио де Жанейро през 2016 г., eвропейска шампионка и носителка на още безброй медали.

Златното момиче се срещна и разговаря с 30 младежи в Музея на спорта в Камчия, който бе открит в комплекса неотдавна. Заедно с нея бе и баскетболният национал Йордан Минчев, който от следващия сезон ще се подвизава в унгарското първенство. Гимнастичката остави като подарък на музея първия си спечелен златен медал от световната купа.

След приятната среща и почивката по родното Черноморие Камберова се премести на плажовете в Гърция. Там тя отново приковава погледите с формите си и разпуска по райските острови. Гимнастичката успя да се повози и на луксозна лодка в приятна компания.

През последните години Камберова е ръководител на спорта в родния си град Пазарджик. Още след олимпиадата в Рио тя е обявила пред Илиана Раева, че иска да става началник. "Госпожо, аз искам да съм ръководител, началник, просто да казвам аз как ще се правят нещата - шеф!", казала гимнастичката на Раева.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама