Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10296447 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим свирят на шейхове

Всяка вечер талантливите близнаци изумяват публиката на световното изложение в Дубай 

Хасан и Ибрахим покориха и Дубай!

Талантливите близнаци, за които пианото е част от живота им, се включиха в световното изложение "Експо 2020", след като преди няколко месеца лично бяха поканени от домакините от емирството.

Реклама

Това е най-голямото световно събиране от началото на пандемията и родните момчета имат значима роля в него. Хасан и Ибрахим изпълняват класически произведения всяка вечер, а талантът им вече е привлякъл вниманието на посетители на изложението от цял свят.

"Момчетата се редуват да свирят по един, но понякога изпълняват и клавирно дуо. Вече привлякоха вниманието на много хора, като японците и китайците са най-любопитни да ги видят и чуят. На изложението има представители от 194 държави и голяма част от тях се спряха да слушат на живо синовете ми. С изпълненията си те посрещат гостите", разказа пред "България Днес" бащата на близнаците Денис Игнатов, който придружава виртуозите в Дубай.

Музикалните изяви на Хасан и Ибрахим започват около 17 ч. и продължават до два часа преди полунощ. "Те свирят вечер, тъй като през деня температурите са много високи - достигат до 40 градуса. Придвижваме се с автобуси, които са климатизирани, и използваме свободното време през деня, за да разглеждаме. Вечер настава време за изяви, а вдъхновяващо е, че до българския павилион на мултимедия се прожектират лицата на популярни българи като Гена Димитрова, Николай Гяуров, Христо Стоичков, Джон Атанасов, Валя Балканска и други. Това са все хора, които със славата си са допринесли за популяризирането на България, като се надяваме и Хасан и Ибрахим също да дадат своя принос. Мисля, че момчетата се справят на наистина световно ниво, точно каквото им приляга", каза още Игнатов, който със синовете си успял да обиколи и други павилиони на изложението.

"България: център на свързаност, двигател на бъдещето" e концепцията на българския павилион, която развива по интерактивен начин българската подтема "Мобилност" и основната тема на "Експо 2020" в Дубай - "Свързвайки умовете, създаваме бъдеще". Павилионът, логото и съпътстващата програма представят мястото и ролята на България като център на свързаност за Балканите, Европа, Близкия изток. Концепцията представя ролята на страната ни като двигател за създаване на иновации през различните епохи през нейната 1300-годишна история.

Изложението беше отворено за посетители в началото на този месец и ще продължи половин година - до 31 март 2022 г. "Експо 2020" в Дубай е най-голямото световно събитие от началото на коронакризата, отложено с една година. В него участват над 190 държави, които представят своята култура и технологични постижения.

Реклама
Реклама
Реклама